DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Világító hátsó szárnyak érkeznek 2019-től

A Formula-1-es csapatok egyhangúan elfogadták, hogy 2019-től a hátsó szárnyvéglap kilépőélén látási viszonyokat segítő fényeket helyeznek el. A Mercedes idén már tesztelte is a megoldást.

Az Autosport értesülései szerint a csapatok egyhangúan hozzájárultak ahhoz, hogy 2019-től extra fényeket lássunk mi is és a pilóták is az autó hátulján. Az FIA szerint ezekre azért lesz szükség, hogy javítsanak a láthatóságon, kedvezőtlen időjárási körülmények között.

A Mercedes már kipróbálta a szárny véglapra erősített fénycsíkokat, Lewis Hamilton autóján, még a barcelonai futam után tartott teszten, s úgy látszik, mindenkinek elnyerte a tetszését az ötlet.

Jól fog kinézni az extra világítás az autók hátulján


Azóta már a csapatokra bízták a döntést, hogy szeretnének-e extra fényeket az autók hátuljára 2019-től kezdve, akik meg is szavazták az eszköz bevezetését, igaz előbb a Stratégiai Csoport, majd az Autósport Világtanács jóváhagyására is szükség lesz, hogy hivatalosnak mondhassuk, de ez már csak formaság.

Az autók dizájnjának mindenképpen jót tesznek majd a hátsó szárnyra erősített fények, ráadásul az esőben való könnyebb láthatóságnak is alighanem örülni fognak a pilóták. Elmondható, hogy ez egy jó lépés lehet az FIA-tól, amennyiben valóban megkönnyíti majd a versenyzők dolgát esős körülmények között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: