DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Megtörik-e Leclerc pechsorozata?

Nem csak a Ferrari készülődik hazai futamára, hanem az Alfa Romeo-Sauber istálló is. Az elmúlt időszakban Marcus Ericsson több pontot szerzett, mint az ifjú monacói, aki legutóbb is gyorsan kiesett.

Bár az istálló székhelye továbbra is Svájcban található, Monzában lesznek legközelebb központjukhoz. Egyrészt ezért tekintenek a gárdánál hazai futamként az Olasz Nagydíjra, másrészt az idei évtől szoros a kötődés a névadó szponzor Alfa Romeóval, így duplán fontosnak tartják ezt a versenyhétvégét.

„Fontos futam előtt állunk, ugyanis névadó szponzorunk hazai versenyének helyszínére érkezünk. Monza egyébként önmagában is különleges, egyike a klasszikus pályáknak a versenynaptárban, óriási történelemmel rendelkezik” – nyilatkozta az utóbbi három nagydíjon kétszer is pontot szerző Marcus Ericsson.

A pálya eléggé különbözik a többitől, nagyon kicsi leszorítóerőt használunk, emiatt azonban nehezebb a dolgunk, viszont egyben szórakoztatóbb is. Remek lehetőségek vannak az előzésre, ez a szezon más pályáin nagyobb kihívást jelent. Várom, hogy a hétvégén találkozzunk az Alfa Romeo rajongóival, mindent megteszünk, hogy remek előadással rukkoljunk elő” – tette hozzá a rutinos svéd pilóta.

Az Alfa Romeo hazatér Monzában


Kevés sikerélménye volt az utóbbi időszakban a rendkívül tehetséges Charles Leclerc-nek, legutóbb, a Belga Nagydíjon is vétlenül belekeveredett a Nico Hülkenberg által okozott rajtbalesetbe, így nagyon gyorsan véget ért a futama. Az utóbbi négy nagydíjból háromszor kiesett (nem saját hibából), Németországban sem termett babér, ott túl gyorsan hívta be a csapat esőgumiért, pedig valójában döntő részben száraz maradt a pálya, így óriási lemaradást szerzett (két extra kerékcserével) és csak tizenötödik lett.

„Jó gyorsan visszatérni a pályára Spa után, hamar elfelejthetjük azt a kiesést és máris a következő nagydíjra koncentrálhatunk. Kicsit nekünk is hazai versenyünk lesz, Monza a csapat számára az ikonikus Alfa Romeo miatt igazán fontos” – tekintett előre Charles Leclerc.

„Olaszország számomra különlegesen kivételes, mindig szorosan kötődtem az országhoz. Először a gokartozás miatt még gyerekkoromban, később pedig a Ferrari akadémiájának tagja voltam. Alig várom, hogy újra találkozhassak az olasz rajongókkal” – fogalmazott a húszéves monacói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: