DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel: A motorunk kitűnően fejlődik

A tavalyi évben Sebastian Vettel hiába üldözte Lewis Hamiltont a Belga Nagydíjon, megelőzni nem tudta. Idén azonban az első körben, DRS nélkül is simán elment riválisa mellett, emiatt elégedett.

Eddig is sokat beszéltek arról a szakemberek, hogy a Ferrari motorerőben a Mercedes elé ugrott, de látható, hogy Hamiltonnak semmilyen válasza nem volt a német támadására, emiatt az ötös számú versenyautó pilótája is úgy véli, egyértelmű a Scuderia erőforrásának folyamatos fejlődése.

„Úgy fest, több erő van a motorban, ezért is dolgoztunk annyit rajta. Minden elismerésem az egységet fejlesztő srácoknak. Rengeteget fejlődtünk, különösen az elmúlt két évben. Ez nagyon jó hír” – nyilatkozta Sebastian Vettel a crash.net szakoldalnak.

Montreal óta erőből nemigen lehet lenyomni a Ferrarit


„Ebben az évben szándékosan kisebb szárnyállást használtunk. Erős az első és a harmadik szektorban, de kissé lassabb a másodikban. Ettől még egyetértek, hogy a nyers erő tekintetében gyorsabbak vagyunk, mint tavaly. Jó látni, hogy így tudunk fejlődni” – tette hozzá a Hamiltonnal szemben 17 pontos lemaradásban levő német, aki az erőfölény mellett ezúttal az időzítésre is jobban ügyelt.

A Ferrari Montreal óta (amikor az olaszok bemutatták idei második specifikációs erőforrásukat) úgy tűnik, valóban némi előnybe kerültek az erőforrás tekintetében német riválisukkal szemben. Ráadásul nemcsak a Ferrari jelentkezett Belgiumban idei harmadik variánsú motorjával, hanem a Mercedes is, így is Vettelék maradtak gyorsabbak, ami a Scuderia rajongói számára igen jó hír így közvetlenül Monza előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: