DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Renault: Ricciardo miatt kell teljesítenünk

A Renault Sainz helyére Ricciardót szerezte meg 2019-re, ami visszalépés lehet az ausztrálnak. A franciák csapatfőnöke szerint mindent meg fognak tenni, hogy szerzeményük az élen harcolhasson.

A kérdés, hogy ez mikor fog megvalósulni. Jelenleg a Renault motorja messze a Mercedesé és a Ferrarié mögött van, és a Honda is mutat idén olyan jeleket, hogy 2019-ben már ők is a francia gyártó előtt járhatnak teljesítményben.

Az biztos, hogy Nico Hülkenberggel és Daniel Ricciardóval a fedélzeten a Renault-nak nagyon erős versenyzőpárosa lesz a következő évben, az ausztrál megszerzésének pedig Cyril Abiteboul is rendkívül örül: „Csoda és megkönnyebbülés volt egyszerre az ő leigazolása. Ugyanakkor most már érezheti az egész csapat a súlyát dolognak, mivel úgy gondolom, hogy tartozunk neki.”

 renault-ricciardo-miatti-teljesitmenykenyszerrol-2018



A franciák csapatfőnöke úgy véli, hogy Ricciardo érkezése nagy lendületet adhat csapatának a következők miatt: „Előtte is ott volt rajtunk a teljesítménykényszer és az, hogy folytatnunk kell a fejlődést, de most ez még inkább igaz, hogy ne hozzuk hátrányba a mezőny egyik legkarizmatikusabb versenyzőjét.”

„Mindenki egy jó autóban és csapatban szeretné látni őt, aki a győzelmekért és a dobogókért harcol. Most rajtunk a kötelesség, hogy ez megvalósuljon, és ne két vagy három év múlva, hanem minél előbb” – folytatta Abiteboul, aki a legutóbb Ricciardo első Renault-val elért győzelmét 2020-ra tippelte, azaz második szezonjára a csapattal.

„Nagy rajtunk a nyomás, de ezt el kell fogadnunk. Nem azért vagyunk itt, hogy terveket szövögessünk, hanem azért, hogy teljesítsünk, és hozzuk ezeket az eredményeket.” Az már most látszik, hogy nem lesz egyszerű dolguk, ha rövid határidőn belül szeretnék befogni a Mercedest és a Ferrarit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: