DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az FIA is reagált Hamilton kommentjére

Charlie Whiting szerint ők sokat tudnak a Ferrariról, Lewis Hamilton viszont nem nagyon tudhat semmit - Toto Wolff megbízik az FIA-ban, biztos benne, hogy kontrollálják a csapatokat.

Kicsit felkavarta az állóvizet a Belga Nagydíjat követően Lewis Hamilton, amikor arról beszélt, hogy a Ferrari kis trükkjeivel kell lépést tartaniuk - utána megmagyarázta azért ezt a mondatát, de később többen is hozzászóltak a témához. Az egyik ilyen Charlie Whiting, az FIA versenyzigazgatója volt, aki szerint a britnek fogalma sincs, hogy mi van a Ferrariban.

"Őszintén szólva elég jót mulattam ezen, mert mi igazából meglehetősen sokat tudunk a Ferrari autójáról, az viszont nem létezik, hogy Lewis tudjon bármit is. Ők most kiváló munkát végeznek, a Mercedesnek pedig meg kell próbálnia visszaütni, nem?" - idézi Whitingot a Motorsport.com.

00118015_781



"Ez a komment igazából nem mond semmit. Ha azt mondja, hogy vannak trükkök az autón, akkor valóban biztos, hogy vannak dolgok, amik a teljesítményt adják, amivel mi mind tisztában vagyunk és természetesen elégedettek vagyunk" - magyarázta, egyértelművé téve, hogy figyelik a maranellóiakat és semmi szabálytalant nem találtak.

"Az teljesen természetes emberi dolog, hogy ha legyőznek a pályán, akkor először magadba nézünk, aztán az ellenfélre és ha nem találunk magyarázatot, akkor mindenféle csúnya dolgokat képzelünk" - tette hozzá a Mercedes vezére, Toto Wolff. "Nem kaptam információkat, de megbízom az FIA-ban, nagyszerű embereik vannak és urai a helyzetnek, kontrollálnak minden csapatot."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: