DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Haas villámgyorsan utolérheti a Renault-t

Óriási harc dúl a konstruktőri negyedik helyért, a Renault korábbi előnyének nagy része elfogyott, Grosjean és Magnussen pedig folyamatosan szállítja a jó eredményeket, ahogy Spában is.

Az amerikai istálló kitűnő versenyhétvégével jelentkezett Spa-Francorchamps-ban is, ismét dupla pontszerzés a mérleg. Romain Grosjean és Kevin Magnussen is szerencsésen kimaradt a rajt utáni kaotikus eseményekből, később pedig stabil, gyors tempóval a hetedik és nyolcadik helyet csípték el.

Ilyen eredményre számítottak a Haas-pilóták? „Nagyjából ilyesmivel számoltunk a versenyen. Tudtuk, hogy a Force Indiáknak ugyanolyan jó, ha nem jobb tempójuk van, mint nekünk, nehéz volt tartani velük a lépést” – elemezte a Belga Nagydíjat Romain Grosjean.

„Az egyenesben rettentő gyorsak voltak. A verseny lefolyása miatt így is nagyon boldog vagyok és azért is, hogy Kevin is odaért a végén. Kihoztuk a lehető legtöbbet, kettős pontszerzés a csapattól, egy hetedik és egy nyolcadik hely, kiválóan jön a gyártók világbajnokságában” – tette hozzá rutinos franciia.

2018-ban többnyire nagyon jó Haas-pilótának lenni


„Rengeteg egységet szereztünk, míg a riválisok nulláztak, nagyon pozitív versenyen vagyunk túl” – fogalmazott Grosjean, aki úgy tűnik, most már valóban túllépett szezon eleji megbízhatatlan teljesítményén, így talán még megmentheti ülését a Haasnál.

„Mindkét autónkkal pontokat szereztünk, ez volt a célunk Belgiumban. Mindent megtettünk, bár a futamon a kerékcserénél sajnos vesztettem egy kis időt. Ez balszerencsés volt, de egyébként sem hiszem, hogy felvehettem volna a versenyt a Force Indiákkal, legjobb esetben is csak Romain elé kerülhettem volna” – nyilatkozta Kevin Magnussen, aki a pályán mostanában szerencsés, a pályán kívül kevésbé.

„Egyre inkább behozzuk a Renault-t, ez a fő célunk, boldog vagyok a csapat teljesítménye miatt. Elégedettek lehetünk a vasárnapi produkciónkkal, tíz ponttal lettünk gazdagabbak, míg a Renault nullázott” – tette hozzá a dán. És valóban vészesen közelít a Haas a franciák gyári csapatára, mindössze hat pont már a különbség és a Renault az utóbbi hónapokban igencsak ingadozó teljesítményt nyújt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: