DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vandoorne: Mindent elmond a teljesítményünk

Gyakorlatilag a McLaren számára az egész hétvége egy szenvedés. A csapat már a szabadedzéseken is a mezőny végére került, így Stoffel Vandoorne-t az időmérős eredménye sem lepte meg igazán.

A pocsék szereplés ellenére a belga csapattársa, Fernando Alonso úgy érezte, hogy a Francia Nagydíjon még rosszabb volt a helyzet a mostaninál. Nagyon nehéz lesz a pontszerzés Belgiumban a McLaren versenyzőinek, mivel mindketten kiestek a kvalifikáció első szakaszában.

Stoffel Vandoorne ráadásul hazai közönség előtt kénytelen ilyen szerényen szerepelni, és utolsó helyről vághat neki a futamnak a McLarennel: „Az időmérős teljesítményünk majdnem mindent elmond. Nagyon sok problémával küzdöttünk ezen a hétvégén, így nem hiszem, hogy bárki meglepődött a kvalifikáción. Ez a hazai nagydíjam, és sajnálom, hogy nincs jobb autónk, amivel jó show-t és egy jó eredményt tudnék felmutatni a szurkolóim előtt.”

 vandoorne-a-belga-szenvedesrol-2



A belga pilóta az Eau Rouge utáni egyenesben kis híján ütközött Valtteri Bottasszal, aki nem figyelt, és nem hagyott helyet neki a harmadik gyakorláson. Vandoorne szerint nem került nagy hátrányba az incidens miatt: „Nem hinném, hogy hatalmas meglepetést okozott volna, ha nem történik valami hasonló a harmadik szabadedzésen. Megpróbáltuk minden kártyánkat kijátszani, még a szélárnyékot is, de sehogy sem tudtunk tovább fejlődni. Így ez nem befolyásolta nagy mértékben a dolgokat.”

„Remélem, hogy legalább egy kicsit tudok javulni vasárnap. Ez eddig egy nagyon nehéz hétvége, egyáltalán nincs meg a tempónk. Már veszítettünk egy kicsit a teljesítményünkből az elmúlt versenyeken, de ennek a tetejében azt is tudtuk, hogy Spa nagyon nehéz lesz ezzel a csomaggal, és ez Monzára is igaz” – tekintett egy kicsit a nem túl biztató közeljövőre Vandoorne.

„Mindig különleges ezeket az autókat itt vezetni, mivel nagyon gyorsak és elég jól tapadnak, mégis akárhányszor átszeljük a célvonalat, a riválisaink gyorsabbak nálunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: