DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Gasly: Verstappent is le kell győznöm

Jövőre a Red Bull-Honda istállónál két fiatal titán csaphat össze. Pierre Gasly jó barátságot ápol Max Verstappennel évek óta, de természetesen le akarja győzni. Akkor is maradna a jó viszony?

A huszonkét esztendős francia foglalhatja el Daniel Ricciardo helyét az energiaitalos gárdánál 2019-ben, bár még nincs egészen egy éve a száguldó cirkuszban. Ez idő alatt azonban többször is kiemelkedően jól teljesített a Toro Rossóval, ez pedig meggyőzte a bikák vezetőségét, hogy felléphessen az anyacsapathoz.

Érdekes, de a sportágban a negyedik szezonját töltő Verstappen a fiatalabb, még mindig csak most lesz huszonegy esztendős, a hollandnak van jóval több tapasztalata, amivel Gasly tisztában is van. Az új igazolás elsősorban tanulni szeretne még, de később, ha a legjobb akar lenni, akkor a szélvészgyors csapattársat is le kell győznie.

„Izgalmas dolog lesz Verstappenhez csatlakozni. Úgy gondolom, Max a mezőny egyik legjobb pilótája. Én még csak az első szezonomat töltöm a Formula-1-ben, még sok tapasztalatot kell gyűjtenem, de kitűnő lehetőség áll előttem. Jó kapcsolatot ápolok Maxszal, kifejezetten régóta ismerem, a gokartban is együtt versenyeztünk” – nyilatkozta Pierre Gasly.

Gasly és Verstappen jó barátok, vajon azok is maradnak?


„Évek óta együtt dolgozom a gárdával, nagy dolgokat vihetünk véghez. Biztos, hogy az első hónapokban, az első versenyhétvégéken rengeteg tanulnivalóm lesz, mert még mindig eléggé új vagyok a Formula-1-ben.”

„Hosszú távú célom azonban, hogy a legjobb legyek, márpedig ha a legjobb akarok lenni, akkor a legjobbak ellen is kell harcolnom. Szerintem Max a rajtrács egyik legjobb pilótája, így remek lehetőségem van, hogy mellette lehetek. Jövőre topcsapathoz kerülök, nagyobb felelősség és nyomás nehezedik majd rám, ráadásul rettentő erős csapattársam is lesz, de mindig is szerettem a kihívásokat” – tekintett előre Gasly.

Verstappen is várja az új csapattársat, akit jól ismer. „Nagyszerű fickó, azóta ismerem, amióta együtt gokartoztunk. Az év elején egy hetet nálam töltött monacói lakásomban, esténként nyomtuk a FIFA-t, jó viszonyban vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy ő is nagyon gyors, ez pedig a csapatnak is nagyszerű” – fogalmazott Max Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: