DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas: A Ferrari még mindig előttünk van

Valtteri Bottasnak a 17. helyről kellett elrajtolnia, így célja a felzárkózás volt. Ez egészen a negyedik pozícióig sikerült, aminek köszönhetően a Mercedes több pontot vitt haza a Ferrarinál.

Kimi Raikkönent ismét nem érte sok szerencse, a finn defektet kapott, majd kiállni kényszerült a futamból, így a maranellói alakulat csak Sebatian Vettelnek köszönhetően szerzett pontokat (25-öt a győzelemért) a Belga Nagydíjon. 

Valtteri Bottas is hátulról rajtolt, ráadásul Szergej Szirotkinnal is összeért, így pedig még nagyobb teljesítmény a finntől, hogy egészen a negyedik pozícióig jött előre: „Ma a kármentés volt a legfőbb célunk, és jó felzárkózó vezetést mutattunk be. Reméltem, hogy esélyünk lesz a dobogóra, de az egyes kanyarban ütköztem, ami megrongálta az első szárnyamat. Ezután a negyedik pozíció volt a maximum, amit elérhettünk, és ez nem is egy rossz eredmény, ha számításba vesszük a 17. rajthelyet.”

 bottas-a-karmentesrol-es-a-ferrarirol



A Mercedes pilótájának többeket maga mögé kellett utasítania, és gyakorlatilag ezek a helycserék szolgáltatták az izgalmakat a futamon: „Élveztem a vezetést, mivel sok autót kellett megelőznöm. A kedvenc pillanatom az Eau Rouge-ban történő előzés volt – azt rendkívül élveztem.”

A finn is kénytelen elismerni, hogy legnagyobb riválisuk kitűnő munkát végzett, és egy lépéssel előttük jár: „Sajnos nem tudtuk megnyerni a versenyt, de így is több pontot szereztünk, mint a Ferrari, ez pedig egy pozitívum. Nagyon erős hétvégéjük volt, mind az időmérőt, mind pedig a versenyt tekintve. Előreléptünk az erőforrással, de a Ferrari még mindig gyorsabb, így tartanunk kell a fejlődést.”

A stewardok 5 másodperc időbüntetést és 2 büntetőpontot szabtak ki rá – ez nem befolyásolja negyedik helyezését –, mivel a rajtot követően elmérte az első féktávot és Szergej Szirotkinnal ütközött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: