DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Renault: A Honda egy vicc

A francia gyári istálló ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, végig őszinték voltak Daniel Ricciardóval, aki nem ette meg a mesét a Honda nagy fejlődéséről, amit a Red Bull kommunikál.

A rutinos ausztrál váratlan lépésre szánta el magát, alig néhány hete jelentették be hivatalosan, hogy a Red Bulltól a gyári Renault gárdájához igazol az év végén. A legtöbben arra gondolnak, hogy a döntés hátterében az áll, hogy a franciák az utolsó pillanatban jelentős fizetésemelést ajánlottak eddigi keresetéhez képest.

Cyril Abiteboul azonban másban látja Ricciardo elhatározásának hátterét. „Az ajánlatunk jó ideje nagyon hasonló volt. Daniel nagyon későn hozta meg végső döntését, de nem is akarta korábban elkötelezni magát. Részünkről semmi újat nem hoztunk az utolsó napokban, ismerte a szerződés tervezetét, a pénzügyi feltételekkel együtt” – nyilatkozta a Renault ügyvezető igazgatója a Motorsport.com szakoldalnak.

A jelek szerint Ricciardo sokkal inkább bízik a Renault-ban, mint a Hondában


„Végig őszinték voltunk vele, a csapat még csak most épül, így a versenyautónk sincs még azon a szinten, mint a Red Bullé és ez jó eséllyel jövőre is így marad. Nem mondtunk, vagy tettünk semmi különlegeset, teljes mértékben őszinték voltunk, amikor felvázoltuk számára a tényeket.” A bikák és a francia gyártó között már hosszú ideje rendkívül feszült a viszony, a sikertelenségért és megbízhatatlanságért egymást hibáztatják.

„Semmi hirtelen ígéret nem hangzott el részünkről, ezt ő maga döntötte el, valószínűleg néhány napot pihent a nyári szünetben és ezek után határozott végleg. Úgy vélem, nem nyűgözte le a Red Bull kommunikációs stratégiája, ahogy a Renault-hoz, illetve ahogy a Hondához hozzáállnak.”

„Ahogyan ez zajlik, eléggé unfair a Renault-val szemben. Én is úgy vélem, hogy a Honda fejlődik, de a japánok már 11-12 motorral jelentkeztek idén. Őszintén szólva, ez egy vicc és nem is valami meggyőző. Lehet, hogy egy olyan srácot, mint Pierre Gasly, befolyásolni tudtak ezzel, ezt megértem. De Ricciardo nem dőlt be az ígéreteknek, ez elismerésre méltó” – tette hozzá Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: