DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ocont Monzára emlékeztette harmadik rajthelye

Tavaly Olaszországban alakultak hasonlóan a kvalifikációs körülmények. Esteban Ocon akkor is a harmadik legjobb időt futotta, és elmondta, miért jelent rengeteget neki és csapatának ez a pozíció.

Elégedetten vághat neki a Racing Point Force India a vasárnapi futamon a Belga Nagydíjon. Idén ugyanis még nem kerültek ilyen jó pozícióba, már ami az időmérőt illeti. A csapat nehéz időszakon van túl, a tulajdonosváltás miatt el is veszítette pontjait, de gyakorlatilag annak is örülhet, hogy az F1 mezőnyében maradhatott.

Esteban Ocon is boldog, hogy megragadhatta az időjárás miatt kialakult esélyét: „Amit tudtam, hogy amikor ilyen nedves körülmények vannak, akkor megvan az ember lehetősége, és tudja, mit kell tennie. Mindig közelebb kerülnek a pilóták egymáshoz ilyen időben.”

„Ma kihoztuk az autónkból a maximumot. Legutóbb is a harmadik helyről rajtoltam, amikor 2017-ben Monzában esett, így ez a második alkalom, hogy esőben ilyen eredményt érek el, ami fantasztikus” – folytatta tavalyi legjobb időmérős eredményét felelevenítve a francia pilóta.

 ocon-a-spai-harmadik-rajthelyrol



Ocon reménykedhet, hogy most már helyre lendül a csapat, és ehhez egy jó eredménnyel járulna hozzá: „Nagyszerű dolog így teljesíteni a Force India nehéz időszaka után, de már azon is túl vagyunk. Most a hétvégére koncentrálunk, az autó erősen teljesített még szárazon is az elmúlt napokban, így remélhetőleg egy jó eredményt fogunk elérni vasárnap.”

A francia pilóta további szereplése még bizonytalan: „Amint tudják, a jövőm még nem dőlt el jelenleg. Nem tudom, hol fogok versenyezni 2019-ben. Az egyetlen, amit tehetek, hogy jól teljesítek a pályán, megpróbálom a legjobbamat nyújtani, és ha az ember erősen vezet az F1-ben, akkor a csapatok nem fogják elengedni. Erre törekszem most.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: