DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Lauda a legnagyobb harcos

Lewis Hamilton erősen szurkol az osztrák legenda felépüléséért, imádkozik is érte. A Mercedes tanácsadója tüdőátültetése után lábadozik, de állapota továbbra sem megnyugtató.

Néhány hete esett át tüdőátültetésen Niki Lauda, az osztrákok háromszoros világbajnoka. A műtét szükséges és sürgős volt, anélkül ugyanis néhány napon belül elhunyt volna. Az első néhány napot követően meglepően gyors javulást mutatott, szervezete villámgyorsan befogadta az új szervet, négy nappal a műtét után már magához tért és képes volt az önálló légzésre.

Akkor még úgy tűnt, már ősszel újra csatlakozhat a száguldó cirkuszhoz a versenyhelyszíneken, de azóta kiderült, ez egyelőre jó ideig nem lehetséges. Változatlanul a bécsi központi kórházban lábadozik, a versenyzők és csapatvezetők azonban érzik az egykori osztrák pilóta hiányát.

Laudának nagy szerepe volt abban, hogy Hamilton a Mercedeshez igazolt


Nemrég Helmut Marko ismerte el, hogy Lauda nélkül nem ugyanolyan a paddock légköre, nagyon hiányzik az 1976-ban egyszer már a halálhoz nagyon közel kerülő Mercedes-szakember. Most Lewis Hamilton is külön megemlítette, hogy óriási űrt érez Lauda helyén és a háromszoros világbajnok rettentő nagy hatással volt a brit pilótára abban, hogy 2013-ban sikerült a Mercedesnek magához csábítania Hamiltont.

„Mindannyian imádkozunk érte. Az első reakcióm az volt, hogy meglátogatom őt, de az ilyen helyzetben levő betegek semmiképpen nem kaphatnak el fertőzést, így nem mehettem. De tartom a kapcsolatot a feleségével és Toto Wolffal is” – nyilatkozta Lewis Hamilton a The Daily Mail című lapnak.

„Mindannyiunknak hiányzik. Ő az egyik legnagyobb harcos, akit ismerek, most is éppen vívja saját csatáját. De remek emberek veszik körül” – tette hozzá a négyszeres bajnok. Bár Lauda egészségi állapota stabilizálódott, még nincs túl minden nehézségen. További heteket kell kórházban töltenie, az orvosok szerint nagyjából fél év telhet el a teljes felépüléséig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: