DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamarosan dönt a Haas a pilótákról

Az amerikai istálló a középmezőny elejére ugrott 2018-ban, így több versenyző is érdeklődik az üléseik iránt. Günther Steiner elmondta, még nem tudja, kik lesznek a pilótáik, de nemsokára ez is eldől.

Kevin Magnussen egész évben jól szerepel a Haasszal, Romain Grosjeannak viszont több rosszabb pillanata volt, mint jobb 2018-ban. A dán tehát biztonságban érezheti magát a következő évi szerződését illetően, a francia versenyzőnek viszont teljesítenie kell Spában is, ha szeretné megmenteni állását.

Günther Steiner elégedett csapata munkáját illetően, de a pilótakérdésről még nem tud mit mondani: „Nagyon jól haladunk, éppen a szándékainknak megfelelően. Rendkívül sok tennivalónk volt a szünetben, így még nem tudtunk végső döntést hozni. Mindazonáltal úgy vélem, hogy minden a lehető legjobban halad az autó körül.”

 haas-a-pilotakrol-2018



A Haas csapatfőnöke szerint a kérdés hamarosan eldől: „Nincs messze, de úgy vélem, hogy néhány hét kell még. Remélem, nem kell elnyújtanunk sem a dolgot túl hosszan, mert mindenki szeretné tudni, mi a helyzet. Mégis úgy gondolom, hogy ez egyelőre a versenyzőkre és a csapatra tartozik. Nyilván az embereink is szeretnék tudni, ki fogja vezetni jövőre az autót, de még ezelőtt áll egy kis munka előttünk.”

Steinertől azt is megkérdezték, a Ferrarinak van-e bármilyen hatása csapata döntéseire, már ami a pilótákat illeti: „Nem, nem tudom mit fognak csinálni, és hogy állnak. Mi egyáltalán nem beszéltünk velük erről. Mindenesetre ez a kérdés el fog dőlni a hetekben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: