DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Grosjean örül, Magnussen csalódott a Haasnál

Ismét sikerült az első tíz közé kerülnie az amerikai alakulat versenyzőinek, és ami megnyugtató lehet számukra, hogy szárazon és vizes körülmények között egyaránt gyorsnak bizonyultak.

Mivel a Renault pilótái nem jutottak az első tízbe a Belga Nagydíj időmérőjén, így itt az esély a Haasnak, hogy faragjon a hátrányából a legnagyobb riválisával szemben a konstruktőri pontversenyben. A különbség mindössze 16 egység a két csapat között.

Romain Grosjean is érzi a lehetőséget, és elégedett az eredményével: „Nem volt könnyű, de jó, hogy egy ilyen időmérőn vagyunk túl: legyőztünk néhány élcsapatot, és közvetlenül a Force Indiák mögött végeztünk, akik nagyon erősen teljesítettek a vizes körülmények között.”

„Viszont szárazon is gyorsak vagyunk, ami jó dolog. Úgy gondolom, hogy végig az egyik Red Bull előtt maradtunk, ami szintén izgalmas. Kész voltam rá, hogy mindent beleadjak a Q3-ban, de aztán jött az eső, és még jobb lett a dolog” – folytatta a pozitívumokkal a francia.

„Az elején megpróbáltunk a slickeken egy kört, rávettek, hogy menjek azokon, de túl vizes volt a pálya, így mindenki az intereken folytatta. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, különösen annak tudatában, hogy egy esős időmérőn sem voltunk rosszak” – ecsetelte az eseményeket Grosjean. 

 haas-a-spai-idomerorol-2018



Csapattársa, Kevin Magnussen már nem annyira elégedett a következők miatt: „Nagyon sok lehetőségünk volt, hogy jól teljesítsünk, és ezekben a körülményekben nagy különbséget kreálhat az ember. Ugyanakkor el is lehet rontani, én pedig ezt tettem. A pálya száraz volt az utolsó körben, én pedig az átmeneti gumikon mentem ki, ami permetezi a vizet. Nem úgy nézett ki, hogy fel fog száradni, így nyomnunk kellett.”

„A második körre pedig teljesen elhasználódtak a gumik. A harmadikban a pálya már annyira száraz volt, hogy rendkívül gyorsulni kezdtünk, de nem én, a Force Indiák például ott éltek a nagy esélyükkel.”

„Izgalmas, de csalódást keltő is, amikor nem a terv szerint mennek a dolgok. Végül is jó, hogy mindkét autó a Q3-ban van, és szárazon is tettünk néhány jó lépést előre a Q1-ben és a Q2-ben. Folyamatosan ott vagyunk a 10 között, az autó tempója gyors, így érdekes futamunk lehet” – zárta értékelését a dán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: