DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Erőből most nincs esélyünk

A Belga Nagydíjon mindössze a rajtrács harmadik sorába várja a Red Bull autóit Max Verstappen. Hiába a jó karosszéria, Spában esélyük nincs a Mercedes és a Ferrari erőforrásai ellen.

A Formula-1-es versenynaptár egyik klasszikus „erőpályájára” látogatott a száguldó cirkusz mezőnye, amiből egyenesen következik, hogy Belgiumban a Red Bull nem számít kiemelkedő eredményekre. A pénteki edzésnapon Verstappen autója számított a csapat zászlóshajójának, ugyanis övé volt az a technika, ami problémák nélkül működött. A holland a nyers tempó szempontjából reprezentatívabbnak mondható második szabadedzésen közel hét tizedmásodperces hátrányban a hetedik helyen zárt ferraris és mercedeses riválisai mögött, így az időmérőn az ötödik-hatodik helyre jósolja a két energiaitalos autót.

verstappen-action-spa-2018



„A futamon viszont sosem lehet tudni, mi történik majd” – nyilatkozta. „A versenytempónk nem volt rossz, ezzel elégedett vagyok, csak még egy kis tapadást kellene találni. Az utolsó szektorban nagyon gyorsnak tűntünk, de egy ilyen [kifejezetten alacsony légellenállású] hátsó szárnnyal ez várható is volt. A második szektor viszont pont emiatt nem könnyű, sok leszórítőerőt veszítünk vele, így többet is csúszkálunk. A kettő között próbálunk egyensúlyt találni.”

A másik Red Bullban Daniel Ricciardo már az első szabadedzésen lépéshátrányba került csapattársához képest, motorproblémák miatt ugyanis másfél óra alatt mindössze négy kört tudott teljesíteni. Lemaradását az immár jól működő autóval délután igyekezett pótolni, ám a második szabadedzésen két tizedet még így is kapott Verstappentől. Helyezése így nyolcadik lett az FP2-n, a legjobb időhöz képest közel 9 tizedes hátrányban.

„Ma nem voltunk valami gyorsak” – értékelt Ricciardo. „A hosszú és a rövid etapokon is javulnunk kell. A nap folyamán állítottunk pár dolgon, de az optimális beállításokat még nem sikerült megtalálnunk. Úgy éreztem, hogy amikor egy területen javultunk, akkor egy másikon merült fel probléma. Így telt a péntekünk, holnap igyekszünk jobbak lenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: