DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sántít Alonso Red Bull-os kijelentése

A spanyol pilóta azt állította, hogy a Red Bull vele akarta pótolni a távozó Daniel Ricciardót, ám kijelentése több szempontból sem állja meg a helyét. Megártott volna ez a nagy meleg az F1-eseknek?

Fernando Alonso 2018 végén visszavonul a Formula-1-től, ez tiszta sor. Ami viszont nem tiszta sor, hogy a Red Bull és ő mást állít ugyanarról a történetről. A sztori a Belga Nagydíj csütörtöki napján kezdődött.

A sajtónap egyik legnépszerűbb témája a spanyol távozása volt, amivel kapcsolatban Alonso egy meglepő kijelentést tett: a Sky Sports kérdésére azt állította, hogy „a topcsapatok közül az egyik” felkereste őt egy ajánlattal, ám számára „nem jött szóba egy ilyen jellegű kaland”.  A csapat mibenléte sem maradt titok, ugyanis amikor azt kérdezték Alonsótól, hogy a Red Bull akarta-e vele pótolni a távozó Daniel Ricciardót, a spanyol egyértelmű igennel válaszolt.

alonso-portrait-2018-2



A csavar ott van a történetben, hogy az Autosport megkeresésére egy Red Bullhoz közel álló személy azt állította, az alakulat semmilyen ajánlattal nem kereste fel a McLaren pilótáját.

Egy meg nem nevezett forrás nem mindig jelent garanciát az igazságra, ám nem a fenti nyilatkozat az egyetlen jel arra, hogy sántít a történet. Alonso kijelentése az energiaitalosok csapatfőnökének véleményével is ütközik, Christian Horner ugyanis korábban úgy jellemezte a kétszeres világbajnokot, mint aki „hajlamos káoszt okozni” a csapatában, ezért „nem a legegészségesebb” lehetőség a Red Bull számára.

Horner véleményével a Red Bull főtanácsadójának is egybecseng az álláspontja, aki szintén a spanyol bomlasztó viselkedésére hívta fel a figyelmet. „Ha megnézzük a ferraris és mclarenes múltját, akkor láthatjuk, hogy mindig csak körülötte volt felhajtás. Ez velünk nem összeegyeztethető” – fogalmazta meg.

Christian Horner fenti nyilatkozatát Alonso Twitteren egy „ez a nyári sláger” kijelentéssel véleményezte, ám ettől több nem derült ki arról, hogy mi is járhat a fejében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: