DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso bocsánatkérést vár Hornertől

Fernando Alonso állítja, hatszor is ajánlatot tett neki a Red Bull, pontosan el is mondta, hogy mikor. A Red Bull csapatfőnöke ennek ellenkezőjét állította, ám azóta elnézést kért egy üzenetben.

Igencsak felbolydult a Formula-1 világa az elmúlt napokban. A Force India helyén létrejövő új csapat kálváriája, furcsa és hirtelen tulajdonosváltása, majd pontjainak elvesztése az egyik fő beszédtéma a belga paddockban, de Fernando Alonso körül is érdekes fejlemények történtek.

Miután hivatalosan is bejelentette nemrég, hogy év végén elhagyja a száguldó cirkuszt, nem sokkal később a McLaren leigazolta Carlos Sainzot, a wokingiak egyelőre nem döntöttek arról, ki vezeti jövőre a másik versenyautót. A Red Bullnál szintén megszületett a döntés, hogy a Renault-hoz távozó Daniel Ricciardo helyét Pierre Gasly veszi át.

Néhány hete a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner kerek perec kijelentette, hogy nem is gondolkodnak Fernando Alonso szerződtetésén, mivel a spanyol minden istállónál csak bajt kevert eddig, ahol megfordult. Lett is ebből némi szópárbaj, a kétszeres világbajnok egyértelműen elismerte, hogy a Red Bull ajánlatot tett neki a jövő évre, ám ő ezt visszautasította.

Alonso várja, hogy Horner személyesen is elnézést kérjen tőle az ominózus nyilatkozat miatt


Csütörtök este érkezett egy Red Bullhoz közeli forrásból a cáfolat, hogy ebből egy szó sem igaz, mivel egyáltalán nem tárgyaltak Alonsóval 2019-ről. A spanyol ász most már kissé határozottabban utasította el az energiaitalos istálló állítását, sőt, Christian Hornertől személyes bocsánatkérést vár a csapatfőnök által mondott valótlanságért.

„Számos ajánlatot kaptam már a Red Bulltól. Egészen pontosan 2007-ben, 2009-ben, 2011-ben 2013-ban és idén rögtön kétszer, egy ízben Monacóban, nemrég pedig augusztusban. Christian Horner és (Helmut) Marko úr engem ért kritikái és személyemhez fűződő megjegyzései, miszerint nehéz velem együtt dolgozni és mindenhol káoszt okozok, nem fedik a valóságot” – reagált a Red Bull vezetőinek kritikáira Alonso.

„Először is, soha nem dolgoztak velem együtt, másodszor pedig szinte üldöztek engem (a leszerződtetés miatt) öt vagy hat alkalommal is az utóbbi hét esztendőben. Most pedig azt mondják, hogy lojálisak a programjukhoz és a junior pilótáik közül válogatnak.”

„Nagyon furcsa és unfair ez számomra. Írtam is Christiannak a nyári szünetben tett megnyilatkozása miatt, emailben már bocsánatot is kért. Remélem, ezen a hétvégén személyesen is megteszi ugyanezt” – tette hozzá a kissé megsértett Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: