DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Rajthoz áll a Racing Point Force India

Hivatalossá vált, hogy a Force India indulhat a Belga Nagydíjon. Az újjá alakuló istálló mostantól Racing Point Force India néven vesz részt a bajnokságban. Az eddig szerzett pontokat azonban elvették.

Az elmúlt napokban szárnyra kapott néhány spekuláció, melyek szerint nem állhat majd rajthoz Belgiumban a két rózsaszín autó, azonban csütörtök estére elhárult minden akadály Sergio Perezék elől.

Az F1 hivatalos weboldalán Jean Todt adott ki közleményt, melyben elégedettségének adott hangot: „Rendkívül boldog vagyok, hogy egy erős, pozitív végkifejletet értünk el, és ezzel üdvözölhetjük a Racing Point Force Indiát a szezon közepén az F1-ben!”

Új vezetés, új név, 0 pont


„A legfőbb kihívás, ami előtt ez a sport áll, az, hogy egy olyan környezetet tudjunk teremteni, ami anyagi biztonságot nyújt a csapatok számára. Bárhogyan is, az FIA, az adminisztrációs eljárásban résztvevők, a Racing Point és a Formula One Management kemény munkájának köszönhetően sikerült jövőt biztosítanunk egy olyan csapatnak, melyben rendkívül tehetséges emberek dolgoznak. Így részt vehetnek a bajnokság második felében, természetesen a szabályok betartásával.”

Valószínűleg Otmar Szafnauer lesz a csapatfőnöke és a vezérigazgatója is az istállónak, illetve az azt üzemeltető Racing Point Limited UK-nek is. Természetesen ő is elégedett a helyzet alakulásával.

„Az új Racing Point Force India rendkívül boldog, hogy részt vehet a Formula-1-ben a Belga Nagydíjtól kezdve. Ez egy új és izgalmas fejezet kezdete. Néhány hete még 400 ember állása forgott kockán, de most már egy olyan konzorcium áll a csapat háta mögött, Lawrence Stroll-lal az élén, amely maximálisan megbízik bennünk, mint csapatban. A lehető legjobb eredményeket szeretnénk elérni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: