DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Marko: Lauda nélkül nem ugyanolyan

A Red Bull első embere elmondta, hogy bár még csak két verseny telt el úgy, hogy Niki Lauda nem volt jelen, már most azt érzi, hogy teljesen megváltozott ettől a légkör a paddockban.

Az osztrák legenda egy ibizai nyaraláson betegedett le, mely után egyre csak súlyosbodott a köhögése, így egy bécsi kórház felé vette az irányt, ahol nem sokkal később tüdőátültetésen esett át. Bár maga a műtét sikeresen lezajlott, továbbra sem biztos, hogy Lauda szervezete befogadja az idegen szervet, ezért az orvosok rendkívül óvatosak.

Niki Lauda azóta is Bécsben lábadozik, és Helmut Markónak nagyon hiányzik a jelenléte a nagydíjak során: „Mind tudjuk, hogy nagyon súlyos dolgon ment keresztül Niki, és még mindig nem tudjuk, hogy befogadja-e a szervezete az új tüdejét. De ez igazából magánügy, úgyhogy erről nem is szeretnék beszélni többet” – mondta el Marko a Servus TV-nek.

Helmut Markónak hiányzik Lauda


„Szüksége van a támogatásunkra, mi pedig tudjuk, hogy ő egy hatalmas harcos. Azt kell mondjam, hogy két nagydíj telt el nélküle, de így nem volt ugyanolyan.”

A 69 éves legenda továbbra is a bécsi kórházban tölti napjait, az orvosai pedig nem szeretnének információt kiadni az állapotáról: „Kérjük, értsék meg, hogy meg kell őriznünk a pácienseink magánéletét, kötelez minket a titoktartás. Nem válaszolunk semmiféle pletykára” – állt a kórház egyik hivatalos közleményében.

A hétvégén Belgiumban folytatódik az F1-es szezon, azonban Niki Laudát sajnos még egy jó ideig nem láthatjuk a helyszínen szorítani a Mercedes sikereiért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: