DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso: Dobtam a Red Bullt 2019-re

Fernando Alonso elismerte, hogy többször is megkereste őt a Red Bull, hogy 2019-től vegye át Daniel Ricciardo helyét, azonban a spanyol nemet mondott nekik. Jövőre már nem lesz a mezőnyben.

Alonso a Sky Sports riporterének ejtette el Belgiumban, hogy többször is megkereste őt a három élcsapat közül az egyik, hogy legyen a pilótájuk, ám a kétszeres világbajnok visszautasította őket. Alonso a Red Bull kívánságlistájának élén szerepelt ezek szerint, azonban az energiaitalosok végül kénytelenek voltak házon belül megoldani az ausztrál pótlását.

„Rendkívül tisztelem Fernandót, egy nagyszerű, fantasztikus versenyző” – mondta nemrég az F1 podcastjében Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, ami azért is érdekes, mert nemrégiben még azt nyilatkozta, hogy Alonsónak megvan az a képessége, hogy bármelyik csapathoz is kerül, ott bizony káoszt okoz. Alonso a Twitteren reagálta le ezt a nyilatkozatot, ahol mondhatni a Red Bull arcába nevetett, miután megkeresték őt, de nemet mondott.

Alonso nem kért a Hondából


„Többször is megkeresett a három nagycsapat egyike az év folyamán” – kezdte Alonso. „De én nem szerettem volna csatlakozni ehhez a kalandhoz, ráadásul a Formula-1 sem tudja megadni nekem azt a kihívást, amire vágyom.  Fel akarok fedezni a Formula-1-en kívül, olyan motorsportokat, melyek még jobb versenyzővé tesznek majd engem. Ez a célom 2019-ben.”

Ezután Alonsótól kerek perec megkérdezte a riporter, hogy a Red Bullról van-e szó, melyre lényegre törő választ adott: „Igen!”

Felvet ugyanakkor néhány kérdést Alonso kijelentése, hiszen ha az év folyamán többször is megkereste őt a Red Bull, akkor mégsem érhette olyan váratlanul az osztrákokat Ricciardo távozása. Ugyanakkor a Red Bull-Honda volánja mögött valóban furcsa lett volna látni Fernando Alonsót jövőre, tekintve, hogy nem volt kimondottan jó kapcsolata a japánokkal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: