DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Haas megkegyelmezett az őrjöngő tesztpilótának

Szélsőségesen sportszerűtlen húzása után Santino Ferruccit azonnal kirúgta Formula-2-es csapata, de a vita már elcsendesült: a Haas úgy határozott, nem küldi el az első évüktől kötelékükbe tartozó pilótát.

A silverstone-i versenyhétvégén minden motorsportrajongó elképedve olvasta a Santino Ferrucci ámokfutásáról szóló híreket. Az amerikai Formula-2-es pilóta a levezető körön szándékosan nekiment csapattársának, Arjun Maininak egy versenyen történt incidenst megtorolva. Később nem jelent meg saját meghallgatásán a stewardok irodájában. A büntetés szigorú volt: 60 000 eurós pénzbírság és két versenyhétvégéről szóló eltiltás.

F2-es csapata, a Trident nem sokat várt, azonnal kirúgta a versenyzőt, aki az IndyCarban, a Dale Coyne Racingnél talált mentsvárat. Ferrucci amerikaiként egyúttal a kezdetek óta a Haas fejlesztőversenyzője is. Mikor Günther Steinert a Hungaroringen kérdezték, maradhat-e náluk a fiatal pilóta, a csapatfőnök azt ígérte, a nyári szünetben döntenek.



A válasz Spában, a Belga Nagydíj helyszínén érkezett: a Haas megtartja pilótanevelő programja kötelékében Ferruccit. „Egyelőre velünk marad a programban. Majd meglátjuk, mit sikerül elérnie az IndyCarban. Ez a srác megpróbál karriert építeni, mi pedig nem akarjuk kihúzni a szőnyeget a lába alól” – mondta a crash.net-nek az autósport csúcsán ritka együttérzéssel Steiner.

A csapatvezető a jelenlegi két versenyző jövőjéről is beszélt. Jelen állás szerint Kevin Magnussen helye tűnik biztosnak 2019-ben, Romain Grosjean pozíciója inog. A Ferrari-kötődés kapcsán Charles Leclerc érkezése merült fel.

„Sokat dolgoztunk ezen a szünet alatt, de nem jutottunk el a végső konklúzióhoz. Mindazonáltal jó a helyzetünk, addig azonban semmit nem mondhatok, amíg a részleteken dolgozunk. Örülünk a fejleményeknek és nem vagyunk messze” – fogalmazott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: