DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Van egy F1-es, aki nem szereti Spát

A belga versenyhelyszín általános kedvence a Formula-1-es pilótáknak, de kivétel is akad: Lance Stroll nem lelkesedik a hosszú aszfaltcsíkért, annak ellenére, hogy félig hazai pályája.

A Belga Nagydíjnak otthont adó, hét kilométeres Spa-Francorchamps dinamikus vonalvezetésével számos Formula-1-es pilóta kedvence, de a legtöbbek képzeletbeli dobogóján biztosan szerepel. A mezőnyben mégis találni olyat, aki nem osztja az általános lelkesedést a pályával kapcsolatban. Ő a Williams 19 éves versenyzője, Lance Stroll.

„Igazából sosem voltam nagy rajongója ennek a pályának, mivel nekem sosem klappolt, de elismerem, hogy sok versenyző szereti” – mondta Stroll a Williams előzetesében. Annak ellenére vélekedik így, hogy a pályához személyes kötelék fűzi: „Ez a második hazai versenyem, mivel édesanyám Belgiumban született, ezért különleges jelentéssel bír számomra.”



„A kör hosszú, néhány lebilincselő szakasszal, az időjárás pedig fontos szerepet játszhat, egy másodperc alatt meg tud változni, és előfordul, hogy a pálya egyik felén esik, a másik pedig még száraz. Ebben az esetben bármi megtörténhet. A történelme szintén gazdag, és tudom, hogy a rajongók mindig élvezik, függetlenül az időjárástól!” – jellemezte Spát Stroll, aki egy Formula-3-as futamot 2016-ban nyert a helyszínen, tavaly pedig a 11. pozícióban zárt. A pálya padlógázas kanyarjaiban az instabil FW41-gyel idén várhatóan nehéz dolga lesz…

Stroll nyilatkozata fényében érdekes, mit mond ugyanebben a közleményben Szergej Szirotkin: „Spa az F1-es bajnokság egyik legnagyobb versenye, melyet mindenki vár. A jelenlegi autókkal és a pálya biztonsági fejlődésének köszönhetően már kevésbé kockázatos, nem nyújt akkora kihívást a versenyzőknek, de így is izgalmas pálya” – nyilatkozta a Williams orosza.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: