DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Marko: A Honda jövőre legyőzi a Renault-t

A Red Bull főtanácsadója elismerte, hogy teljesen elvesztették bizalmukat a francia gyártó iránt, ezért váltottak a japán erőforrásra, ami jövőre egészen biztosan előrébb jár majd, mint a Renault.

Jól össze tudták hasonlítani a két gyártó erőforrásainak teljesítményét az energiaitalosok, a Red Bull ugyanis a Renault, a testvércsapat Toro Rosso pedig a Honda egységeit használja ebben a szezonban. A bikáknál az a vélemény, hogy a Renault egy helyben toporog és csak nő a hátrány a Ferrari-Mercedes duóval szemben, míg a japán gyártó remek felzárkózásba kezdett.

„Biztos vagyok benne, hogy a Renault előtt leszünk jövőre. A Renault képtelen megfelelő erőforrásokat gyártani, a teljesítményük szintje nem hasonlítható a Mercedeshez és a Ferrarihoz. Ráadásul a megbízhatóságuk is megkérdőjelezhető” – nyilatkozta Helmut Marko a Servus TV-nek a hét elején.

A Red Bull nagyon bízik a japán gyártóban


„Elvesztettük bizalmunkat a francia gyártó iránt. A Renault-nál mi csak fizető vásárlók voltunk. Bár fair módon kezeltek minket, természetesen a gyári csapatuk mindig prioritást élvezett. Az ígéret, hogy a Renault versenyképes lesz, nem vált valóra, ezért is részesítettük előnyben az adódó alternatívát.”

„A Hondában olyan partnert találtunk, akik mindent bevetnek, megvan a megfelelő humán és technikai forrásuk is, nem beszélve arról, hogy elsőszámú istállóként tekintenek ránk. Jövőre még jobb lesz a japán gyártó, olyan fejlesztési központtal rendelkeznek Sakurában, amivel senki más nem veheti fel a versenyt” – tette hozzá Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: