DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sainz: Nem Verstappen fúrt meg

Miért nem Carlos Sainzt választotta a Red Bull, aki a Toro Rossónál és Renault-nál már elért figyelemreméltó eredményeket? Az ifjú spanyol kétli, hogy Max Verstappen keze lenne a dologban.

Carlos Sainz és Max Verstappen a Toro Rossónál versenyeztek csapattársként egy és negyed szezonon át – a holland Red Bullhoz léptetéséig –, amely során rivalizálásuk szintje gyakran túllépte az egészséges határt. Miután Daniel Ricciardo távozásával a Red Bull ülése felszabadult, Sainz kézenfekvő lehetőségnek tűnt: a csapatnak 2019-es opciója volt a pilótára, aki a Renault-nál kölcsönben töltötte szezonját.

Sainz azonban a McLarennél kötött ki, míg a Red Bull Pierre Gaslyt választotta: egy teória szerint Verstappen tiltakozott az ellen, hogy ismét a 23 éves spanyollal kelljen osztoznia a garázson. Sainz kétli, hogy korábbi csapattársa ilyen intrikához folyamodna.



„Nem tudom, ez honnan jött, mert Max egyike azon versenyzőknek, akikkel legjobb a kapcsolatom a paddockban. Ilyet ő sosem tenne” – mondta a holland Formule 1 lapnak Sainz, aki nem zárja ki, hogy egyszer még szerepelni fog a Red Bullnál: „Csak hálás lehetek nekik a lehetőségért, hogy eljuthattam a Formula-1-be és több csapatnál vezethettem. Az a tény, hogy nem a Red Bull ülésénél kötöttem ki, nem jelenti azt, hogy ez sohasem fog már megtörténni.”

Sainz persze sietve hozzátette, egyelőre a McLaren foglalkoztatja, ahol hosszú évekre tervez maradni: „Azt hiszem, ez a megfelelő hely számomra a megfelelő időben. A csapat újjáépítés alatt van, minden arra összpontosul, hogy visszajussunk az élre. Két évre szól a szerződésem, azonban szándékom hosszabb ideig maradni és sikereket érni el együtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: