DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Máris ugranának Gasly helyére

Hétfő este hivatalosan kiderült, Pierre Gasly 2019-ben a Toro Rossótól a Red Bullhoz igazol. Nem kellett sokáig várni, hogy kapjanak az alkalmon a sorban állók, hogy a francia helyére ülhessenek.

Az energiaitalos istállónál és fiókcsapatában is Red Bull-nevelések foglalnak helyet és nagy valószínűséggel ez jövőre sem lesz másképp. A bikák ugyanis saját juniorjaik közül szeretnek válogatni, akik pedig megütik a szintet, idővel a Toro Rossóból előreléphetnek az anyacsapathoz.

Most is így történik majd, a távozó Daniel Ricciardo megüresedő helyét házon belülről pótolják, a Toro Rossótól igazol át a huszonkét esztendős Pierre Gasly, aki idén a faenzai kiscsapattal remek dolgokat művelt, így meggyőzte a vezetőséget, hogy megérett arra, hogy feljebb léphessen. Nemrég Jean-Eric Vergne tett sejtelmes nyilatkozatot, hogy adott esetben visszatérhet a Formula-1-be, de egyáltalán nincs egyedül a sorban.

A Red Bull juniorja, Dan Ticktum úgy érzi, máris készen áll a kihívásra, hogy a Formula-1-ben versenyezhessen, ha Helmut Marko és a Toro Rosso hívná. Ha valóban a tehetségképző programból szeretnének válogatni Gasly helyére, akkor elméletileg a fiatal brit következne a sorban.

Érdekes, hogy már bő két hónappal ezelőtt is felmerült Dan Ticktum neve, akkor a látványosan alulteljesítő Brendon Hartley helyetteseként érkezhetett volna. Az FIA azonban keményen tartotta magát a szuperlicenc kritériumaihoz és nem engedték tesztelni sem az ifjú britet.

Ticktum úgy érzi, máris felléphetne a Formula-1-be


Ticktum jelenleg az európai F3-as bajnokság első helyén áll és ha sikerülne megnyernie a sorozatot, az már feljogosítaná őt a licenc megszerzésére, így a száguldó cirkuszban is kiköthetne jövőre. Azt azonban egyelőre ő sem tudja, vele számol-e a Red Bull 2019-es terveiben.

„Egyelőre nincs információm ezzel kapcsolatban. Amit jelenleg tenni tudok, hogy versenyről versenyre haladok, amennyit csak tudok, igyekszem a legtöbbet megnyerni, aztán meglátjuk, végül hol végzek” – nyilatkozta Dan Ticktum a Sky Sports csatornának.

„Ha év végére elegendő pontot szerzek a szuperlicenchez és meglenne a lehetőségem, onnantól már csak a főnökeimen múlik, hogy úgy érzik, készen állok a feladatra, vagy sem. Mindig van hova fejlődni, de én már úgy érzem, megérettem a kihívásra” – jelentette ki egyértelműen a brit, hogy Gasly helyére pályázik.

„Ha meg nincs meg a kellő pontszámom, akkor is a főnök hozza meg a döntést, hogy jövőre merre induljak” – tette hozzá Ticktum. De hogyan alakul a fiatal brit jövője? Helmut Marko vajon döntött már ez ügyben? „Szó szerint semmit nem tudok még, majd meglátjuk. A következő hónapokban derül ki” – adott kitérő választ a kérdésre Helmut Marko, hogy ki pótolhatja Gaslyt a Toro Rossónál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: