DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez közel áll a megállapodáshoz

A Force Indiánál is egyre biztosabbnak tűnik a jövő évi pilótafelállás - Sergio Perez egy nyilatkozatában elárulta, hogy a folytatáshoz még csak aláírásra sincs szüksége.

Sergio Perez 2014 óta erősíti a Force India istállóját, és az utóbbi néhány hétig nem is volt kérdéses számára, hogy 2019-ben is velük marad. A csapat azonban komoly pénzügyi problémákba ütközött, így a mexikói jövő évi sorsa is bizonytalanná vált az alakulatnál. A megoldást végül a Lawrence Stroll vezette felvásárlás oldotta meg, így Perez most már magabiztosan tervezhet 2019-re.

„Szerintem ez nagyszerű alkalom, hogy folytassam a csapattal” – nyilatkozta a Fox Sports-nak. „Amikor nincs esély a Ferrarira vagy a Mercedesre, a Force India egy vonzó alternatíva. Közel járunk [a megállapodáshoz], napok vagy hetek kérdése, csak előtte rendbe kell tenni a csapat dolgait. Aláírnom sem kell, a megújítási opció eleve adott. Egyetlen kérdés, hogy a csapat milyen formában akarja a folytatást.”

perez-portre-2018



Perez maga sem gondolta volna, de kulcsszerepet játszott a csapat felvásárlásában. A pilóta menedzsmentje ugyanis jócskán benne volt abban, hogy a Force India csődeljárás alá került. Súlyos döntés volt ebbe belemennie, de utólag elmondhatja, hogy megérte.

„Nehéz helyzet volt, pilótaként sosem számítottam ilyenre. Négyszáz állás volt veszélyben, de szerencsére mindenki helye biztosított, így most minden jónak tűnik. Hihetetlen jövő előtt állhat a csapat, a befektetés erős alapokat ad a folytatáshoz. Ez korábban hiányzott” – tette hozzá.

A fentiek alapján Force Indiánál 2019-re egyre biztosabb a Sergio Perez, Lance Stroll pilótapáros, így vélhetően Esteban Ocon lesz az, akinek minél hamarabb új csapatot kell találnia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: