DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hartley mégis érezheti a vesztét

A Toro Rossónál idén egyenlőtlenek az erőviszonyok, Pierre Gasly ugyanis rendre gyorsabb csapattársánál. A látványos különbség miatt már Brendon Hartley is érzi, hogy nem sokáig tart a kaland.

Az évad eleje óta Pierre Gasly látványosan elhomályosítja új-zélandi csapattársát, pedig mindketten újoncként érkeztek a Toro Rossóhoz az előző szezon hajrájában. 2018 viszont egyértelműen a fiatal francia előretörését hozta, háromszor is kiemelkedő eredményt szállított a Honda-motoros faenzai istállónak, de egyébként is időmérőn és versenyen is gyorsabb az eddig mindössze két pontocskát összekaparó Hartley-nál.

Az új-zélandi úgy véli, ő képes lenne többre is, de a körülmények szerencsétlenül alakultak, de ha idén már vége is szakad F1-es pályafutásának, akkor sem lesz csüggedt. „Ha a Formula-1-es karrierem az év végén vagy bármikor máskor véget ér, akkor is emelt fővel távozom” – idézi Hartley-t a Racefans.net szakoldal.

Inog az ülés Hartley alatt, látványosan elmarad csapattársától


„A színfalak mögött rettentő sokat dolgoztam és tudom, hogy mindig mindent beleadok, amit csak tudok. Nem mindenki ismeri a teljes történetet, de most jó pozícióban vagyok és az elmúlt hetekben mutatott, javuló teljesítményemet igyekszem megőrizni.”

„Még ha nem is mindig mutatkozott meg az eredményben, érzem, hogy nagyon erős voltam többször is, a következő versenyeken igyekszem ezt remek eredményekre és leginkább pontokra váltani. Hogyan tovább? Két hónappal ezelőtt másodpercenként megkérdezték, hogy véget ér-e a karrierem. A hozzáállásom változott egy kissé, most már elégedett vagyok, a legjobbat adom mindig és remélhetőleg, előbb-utóbb az eredmények is érkezni fognak” – tette hozzá Hartley.

Mindenesetre annyian állnak sorban az F1-ben egy pilótaülésért, hogy ha nem javul fel látványosan az új-zélandi teljesítménye, akkor legkésőbb ez év végén befejeződik a száguldó cirkuszban tett kirándulása.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: