DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Gasly már 2016-ban készen állt az F1-re

Sokan a Red Bull jövő évi pilótáját látják benne, pedig tavaly ilyenkor még be sem mutatkozhatott a Formula-1-ben. Pierre Gasly úgy gondolja, már két éve is készen állt a nagy kihívásra.

Az utóbbi hetekben felerősödött a pilótakeringő a száguldó cirkuszban, Daniel Ricciardo váratlan átigazolása a Renault-hoz elkezdte feldönteni a dominókat. Már tudjuk, hogy Fernando Alonso távozik a sorozatból, helyét pedig Carlos Sainz veszi át a McLarenél.

Ricciardo megüresedő helyére Sainzot és Gaslyt tartották leginkább esélyesnek, de így, hogy a spanyol kiesett a képletből, már szinte borítékolják, hogy a Pierre Gasly foglalja majd el Daniel Ricciardo ülését az energiaitalosok anyacsapatánál. Óriási ugrás ez ahhoz képest, hogy tavaly augusztusban még a debütálása sem történt meg a fiatal franciának.

Gasly már 26 pontot szerzett a Toro Rosso-Hondával


Azóta azonban bizonyított, a GP2 után a japán Super Formula szériában és idén a Formula-1-ben is. „2016-ban is készen álltam, hogy az F1-be kerüljek, ezért csalódásként ért, hogy úgy döntöttek (Helmut Markóék), még nem jöhetek. Ugyanakkor motivált is engem, nagy kihívás volt a japán Super Formula-sorozat, ahol bizonyíthattam” – emlékezett vissza Gasly az Auto Motor und Sport hasábjain.

„Hirtelen tízezer kilométerre kerültem az otthonomtól, nem értettem az ország nyelvét és hirtelen a repülőtéren azt sem tudtam, merre induljak. Japánban teljesen más a kultúra, de sportolóként nagyszerű tapasztalatokat szereztem. A Super Formula versenyautóinak hatalmas a leszorítóereje, így remekül felkészített engem a Formula-1-re is.”

Az idei, kiugró eredményei és csapattársával szembeni látványos fölénye vajon Ricciardo helyére segíti? „Természetesen mindig is a Red Bull járt az eszemben. A Formula-1-ben versenyzem, úgyhogy győzelmeket és világbajnoki címeket szeretnék szerezni. Megkaptam az esélyt a bizonyításra és még mindig fiatal vagyok” – tette hozzá Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: