DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen: A szimulátorosok segíthetnek minket

Max Verstappen szerint nőhet a szerepük idővel. A holland úgy gondolja, hogy ezek a versenyzők hatalmas hasznukra lehetnek az F1-es csapatoknak, ha sok időt töltenének a gyárban.

Egyre felkapottabb az esport, és a Formula-1 is kezdi beintegrálni a virtuálisan köröző pilótákat a csapatokba. 2017-ben például a McLaren megrendezte a ’World’s Fastest Gamer’ nevű online bajnokságot, amit Rudy Van Buren nyert meg. A virtuális nyertes azóta is a wokingiak kötelékében van, mint szimulátoros tesztpilóta.

Max Verstappen nagy előnyt lát az esport fejlesztésében, sőt a holland szerint egy idő után a Formula-1-es versenyzők válláról is levehetnének némi terhet: „Az F1 ebben egy kicsit hátrébb járt, így jó dolognak tartom. Nagyon sok esport versenyzőt ismerek, és ők is rendkívül gyorsak. Egy ponton minket is tudnának támogatni, ha helyettünk egy kicsit többet szimulátoroznának benn a gyárban. Jó lenne, ha ez tényleg megvalósulna.”

verstappen-a-szimulatorozasrol-2018 



A Red Bull pilótája úgy véli, hogy Rudy Van Burennel csak nyert a McLaren: „Ez egy remek lehetőség neki. Egy nagyon jó bajnokságon vett részt, aminek a végén a csapat egy olyan versenyzőt kapott, aki tényleg jól vezet, de a PR szempontjából sem rossz a dolog. Segíteni tudja őket, egy plusz ember, akinek még fizikai teszten is át kellett esnie, így azt gondolom, hogy ez egy jó eljárás volt. 

„Sok sportban látni ezt, például a fociban is. A srácok, akik fifáznak is elég sok pénzt termelnek, így ez egy jó dolog” – zárta mondandóját a témáról Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: