DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Briatore: Alonso jobb, mint Hamilton

Egykori csapatfőnöke úgy gondolja, Fernando Alonso túl korán vonul vissza a Formula-1-től, ugyanis még mindig jobb, mint Lewis Hamilton. A spanyol tizenkét éve lett utoljára világbajnok.

Ezer szállal kötődik egymáshoz Flavio Briatore és egykori nyerő pilótája. Az olasz csapatfőnök a kilencvenes évek első felében Michael Schumacherrel érte el első, kimagasló sikereit, a német legendát zsinórban két világbajnoki címhez segítette.

Schumacher (és stábja) átnyergelt a Ferrarihoz, nehéz évek következtek a Benetton számára, majd közel tíz évet kellett várni (már gyári Renault néven) az újabb sikeres időszakra. 2005-ben és 2006-ban zsinórban kétszer is a csúcsra ért a fiatal Fernando Alonsóval, ám hiába tartják a szakemberek még most is az egyik legjobb (többen a legjobb) pilótának a sokszor kritikus spanyolt, képtelen volt megszerezni harmadik bajnoki címét.

Alonso és Schumacher karrierjét is eleinte Briatore egyengette


A héten robbant a bomba, hogy a spanyol ász elhagyja a Formula-1-et és minden bizonnyal az IndyCarban folytatja (bár utóbbi értesülés még nem hivatalos). A spanyol rettentő frusztrálttá vált a versenyképtelen McLarennél az elmúlt években, de Briatore szerint túl korán vonul vissza, még nagyon sok van benne.

„Úgy vélem, túl korán int búcsút a Formula-1-nek. A száguldó cirkuszban nagyon gyorsan változhat a helyzet. Legszívesebben egy Mercedesben vagy egy Ferrariban látnám Fernandót. A legmagasabb szinten még mindig jobb, mint Hamilton és sokkal egyenletesebb teljesítményt is nyújt” – dicsérte egykori bajnokát Flavio Briatore, aki nemcsak csapatfőnöke de menedzsere is volt a spanyolnak.

Valóban képes lenne azonos autóval legyőzni Alonso Hamitont? 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: