DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Az F1-nek érdeke egy jobb McLaren

Christian Horner szerint a Formula-1-nek szüksége van rá, hogy a McLaren megint az élmezőnyben harcolhasson, hiszen egy ilyen patinás csapatnak semmi keresnivalója a mezőny végén.

A Motorsport.com számára adott interjúban Horner elmondta, hogy a sportnak is szüksége van arra, hogy a McLaren újból a legmagasabb szinten tudjon teljesíteni, hiszen egy ilyen eredménylistával rendelkező csapat nem engedheti meg, hogy ennyire mélyre kerüljön.

„A McLaren egy nagyszerű csapat” – kezdte Horner. „Hihetetlen sikerekkel rendelkeznek, ha jól tudom, ők a második legeredményesebb istálló a Formula-1 történelmében. Szóval az F1-nek szüksége van rájuk. Most nyilvánvalóan megvannak a problémáik, és egy kisebb felfordulás van náluk, de úgy hiszem, idővel kezelni tudják majd ezeket a gondokat.”

Horner szerint csak idő kérdése a McLaren feljavulása


A McLaren az évek óta tartó sikertelenségnek köszönheti, hogy a szezon végén elveszíti Fernando Alonsót, aki a Formula-1-nek is búcsút int ezzel együtt. Helyét honfitársa Carlos Sainz veszi majd át, azonban csapattársa kiléte egyelőre még kérdéses.

Hogy megoldják a problémáikat, a McLaren jelenleg egy elég komoly átszervezésen esik keresztül, melynek legfőbb eleme az volt, hogy menesztették Eric Boullier-t a sportigazgatói pozícióból, de más magas rangú csapattagoknak is ajtót mutatott az új vezetőség. Zak Brown szerint pedig ez a folyamat még most sem ért véget: „Még nem fejeztük be, további tehetséges kollégákra és a struktúránk fejlesztésére is szükségünk van még. Nagyon is jól tudjuk, hogy mit akarunk, de ezt nem akarjuk világgá kürtölni, szóval inkább csak leszegjük a fejünket, és dolgozunk, amilyen keményen csak tudunk” - mondta Zak Brown.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: