DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Button: Alonso visszatérne egy erős McLarenbe

Erre az eshetőségre maga Fernando Alonso is utalt egy interjújában, Jenson Button pedig egyenesen biztos benne. A brit visszaemlékezett, hogy ő is hasonlóképpen cselekedett visszavonulásánál.

Érdekes forgatókönyv alakulna ki, ha az eddig vergődő McLaren Fernando Alonso visszavonulása után hirtelen erőre kapna, és versenyeket nyerne. Erre nem sok az esély, de nem kizárt, hogy egy ilyen esetben a wokingi alakulat a spanyolt is vissza tudná csábítani az F1-be.

Jenson Button egy évig még a McLaren kötelékében maradt visszavonulása után figyelve csapata teljesítményét. A brit szerint Alonso is hasonlóképpen cselekszik: „Mindig mindenkinek egyéni dolog, miért hagyja el az F1-et. Ő ugyanazt csinálja, amit én is választottam, visszavonultam, de nyitva hagytam a kaput egy évre, hogy esetlegesen visszatérhessek. Úgy vélem, hogy ez a lehető legjobb választás.”

„Ha a McLaren gyors lesz, és versenyeket nyer, vissza fog térni az Formula-1-be, ebben biztos vagyok. A világ minden versenyzője egy nyerő F1-es autót szeretne maga alá. Visszavonul, mert már unja az utazást és a stresszt, és ha az eredmények sem jönnek, nincs miért ott lenni. Ha az autó gyors, biztos, hogy visszatérne akár 2020-ban is.”

 button-alonso-visszaterne-2018



Fernando Alonso nemrég azzal indokolta visszavonulását, hogy az F1 már nem hoz izgalmas csatákat számára. „Úgy gondolom, hogy ez nem a legjobb kommentje volt. Ő a WEC-ben versenyez, ahol az egyetlen kihívója a csapattársa, tudják, miről beszélek” – magyarázta mosolyogva az esetet Button. 

„Mégis meg tudom érteni, ha azt nézzük, hogy hol van. Ha a győzelemért versenyez, sokkal jobban fogja élvezni, de amikor az ember már több címet nyert, mint ő, és a középmezőnyben kell harcolnia, unalmassá fog válni a dolog egy idő után” – folytatta a témát a 2009-es világbajnok.

Button Alonso jellemzésével zárta nyilatkozatát: „Kivételesen teljesített, két bajnoki címet szerzett, és nagyon közel került a továbbiakhoz néhányszor, és nem sok ember van, aki ezt meg tudja ismételni. A legkeményebb csapattársam volt, bár nagyon élveztem. Apa mindig tisztelte Fernandót, és ez pedig sok mindent elmond a karakteréről. Fernando is nagyon jól kijött vele.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: