DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Renault-nál örülnének az egyenalkatrészeknek

A Renault részéről Cyril Abiteboul csapatfőnök elmondta, részükről jöhetnek a sztenderdizált alkatrészek az erőforrásokat illetően. Szerinte ezzel elkerülhetőek lennének a trükközések.

A Renault bármennyire szeretett volna közelebb kerülni az élmezőnyt alkotó Mercedes-Ferrari-Red Bull trióhoz, ez érdemben nem sikerült nekik, mégpedig azért, mert Cyril Abiteboul csapatfőnök szerint a jelenlegi motorformulában megkerülhetők bizonyos szabályok, így pedig lehetőség nyílik a trükközésre.

A legjobb példa erre a Ferrari erőforrása, amivel kapcsolatban bár sokan gyanakodtak, az FIA által szabályosnak ítéltetett, sokak szerint pedig ennek is köszönhető a Ferrari és az ő motorjaikat használó más csapatok főnixmadárszerű feltámadása.

00118014_740



Cyril Abiteboul így nyilatkozott ezzel kapcsolatban. „Nem vitát akarok generálni, de mindenképp kell valamilyen mód, hogy segíteni tudjunk az FIA-nak a szabályok betartatásában” - mondja a csapatfőnök. „Olyan bonyolultak ma már ezek az erőforrások, hogy őszintén megmondom, örülök, hogy nem nekem kell ezeket vizsgálnom. Ezzel valamit mindenképp kezdenünk kell.”

Abiteboul tudni véli a megoldást is. „Hiszek abban, hogy bizonyos motoralkatrészek egységesítése nem csak hasznos, hanem kimondottan szükséges is lenne ebben a problémakörben.”

A Renault leadta javaslatait az FIA-nak is. „Ha csalni akartunk volna az elmúlt időszakban, tudtuk volna, merre induljunk, ez pedig mindenképp problémát jelent. Mi nagy cég vagyunk, ezt a megítélésünk kockáztatásáért nem nem engedhettük meg magunknak. Azt nem mondom, hogy mindenki csal, de jó lenne megszabadulni a bizonytalanságot okozó tényezőktől. Jó lenne némi helyi és célzott sztenderdizáció, ezzel kapcsolatban pedig elmondtuk javaslatainkat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: