DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Szirotkin a legkevésbé sem aggódik 2019 miatt

Annak ellenére, hogy most már csak Szergej Szirotkinnak nincs pontja a 2018-as Formula-1-es mezőnyből, az orosz egyelőre azon van, hogy minél jobban tudjon teljesíteni az év második felében. Aztán ráér 2019-cel foglalkozni.

A Toro Rossóban élete első teljes F1-es szezonját teljesítő, de facto újoncnak számító Brendon Hartley már kétszer is be tudott futni tizedikként 2018-ban, míg a másik Williamsben Lance Stroll úgy néz ki, megint Bakuban futja az adott szezon legerősebb versenyét - a kanadainak innen egy nyolcadik helye és így négy pontja van. Így a Williams orosza, Szergej Szirotkin jelenleg az egyetlen olyan versenyző a mezőnyben, akinek még mindig nincsenek meg első pontjai.

Az orosz teljesítményét rengetegen kritizálják, bár ilyenkor az is mindig felmerül: de hát egy újoncnak nincs is egyszerű dolga megmutatni, mit tud, egy ennyire gyenge autóban... Így vagy úgy, az orosz nem hajlandó azon idegeskedni, mit hoz számára a jövő.

„Nem gondolom, hogy jelenleg bármire számítanom kellene 2019-cel kapcsolatban” - szögezi le Szirotkin. „Tudom a szerepem a csapatban, tudom, mi a munkám. Ezzel foglalkozom egyelőre. Nyilván az F1-ben senki semmit nem vehet biztosra, de egy olyan csapatnál, mint a miénk, jelen helyzetben a legrosszabb az lenne, ha azzal kezdenénk foglalkozni, hogy a jövőben mi történhet.”

00118014_459



Az orosz egyébként saját elmondása szerint a maga eszközeivel mindent megtesz azért, hogy jobbá tegye a Williams helyzetét. „Nyilván jó lenne biztosat tudni, én mindenesertre próbálom szívemet-lelkemet beletenni ebbe az egészbe. Ezt egyébként is csak szenvedéllyel lehet csinálni, nem úgy, hogy valaki úgy áll hozzá, hogy ezért fizetik, aztán kilenckor beül, hatkor meg kiszáll az autóból. Tudom mi a dolgom, mi a szerepem, és azt is tudom, a csapat hogy vélekedik erről, így pedig teljesen nyugodt lehetek.”

Szirotkin akkor is belevágott volna ebbe a szezonba, ha esetleg előre tudja, mi vár rá. „Egyértelműen. Nyilván egy újoncnak ez nem egyszerű és sokkal könnyebb lett volna, ha egy topcsapat autójába ülhetek, de rengeteg extrát ad nekem ez a helyzet, amit nem minden versenyző tapasztal meg karrierje során. Nyilván ebből a pozícióból nem tőlem hangzik a leghitelesebben, amikor arról beszélek, hogy vezetek, de ez a helyzet pont arra jó, hogy a nehéz körülmények között is mutassak valami extrát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: