DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz: Mindig is McLaren-szurkoló voltam

Az új McLaren-pilóta szerint egy álma vált valóra azzal, hogy a wokingiak F1-es versenyzője lehet, az pedig még különlegesebbé teszi számára ezt, hogy Fernando Alonso helyét veheti át.

Csütörtök délután hivatalossá vált az, amit szerdán már 100%-os bizonyossággal álíltott több nemzetközi portál is: a McLaren bejelentette, hogy 2019-ben Carlos Sainz fogja vezetni az istálló egyik autóját, ő ülhet a szezon végén visszavonuló Fernando Alonso helyére. A Renault-nál létszám felettivé váló spanyol természetesen nagyon örül a lehetőségnek.

"Nagyon boldog vagyok, hiszen végre megerősíthetem, hogy a McLaren versenyzője leszek a 2019-es szezontól kezdve. Ez olyasmi, amit egy ideje szerettem volna már elérni és izgatottan várom ezt az új fejezetet a karrieremben" - kezdte nyilatkozatát a bejelentéssel kapcsolatban a 23 éves spanyol pilóta.

san2



"Amióta csak az eszemet tudom, McLaren-szurkoló vagyok. Ez egy nagy név, méghozzá hihetetlen örökséggel és azon pilóták, akik az évek során a McLarennél versenyeztek, ott vannak a Formula-1 hősei között. Természetesen Fernando is egy közülük, szóval így főleg különleges, hogy az ő helyét foglalom el, mint a McLarennél versenyző spanyolok következő generációja" - magyarázta.

"Végül szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a McLarennél, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget arra, hogy beteljesüljön egy gyerekkori álmom. A csapat hosszú távra tervez és alig várom már, hogy kulcsszerepet játsszak a sikerhez visszavezető úton" - zárta gondolatait Sainz.

Arról egyelőre nincs hír, hogy ki lehet majd Sainz csapattársa, a csapat azt ígérte, hogy egyenesen és nyíltan fogja bejelenteni a teljes felállást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: