DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Coulthard: Szemtanúi vagyunk a valaha volt legnagyobb csatának

David Coulthard, korábbi versenyző szerint a Formula-1 rajongótábora a valaha volt egyik legnagyobb és legemlékezetesebb világbajnoki csata szemtanúja 2018-ban.

David Coulthard szerint az egyik legnagyobb harcot láthatjuk idén a világbajnoki címért a sport történetében, mivel két rendkívül különböző személyiség harcol ugyanazért a címért: „Hosszú ideje most látjuk az egyik legjobb világbajnoki csatát, sőt valószínűleg a valaha volt legjobbat. Erről még sokáig fogunk beszélni” – mondta Coulthard a Sport Bildnek.

„Lewis és Sebastian nem csupán egyformán gyorsak és koncentráltak, de teljesen különböző személyiségek. És Valtteri Bottas, valamint Kimi Raikkönen személyében két olyan segítőjük van, akik nem mindig vállalják be a vizes nyolcas szerepét.”

Két pilóta, egy cél. De ki fog nevetni a végén?


A skót ezután arról beszélt, hogy a végén Sebastian Vettel hibái mit sem fognak számítani az elszámolásnál, hiszen nem a hibák fogják eldönteni ezt a harcot: „Végső soron nem a hibák fogják eldönteni a világbajnoki csatát, hiszen nem a gyengeségeiknek köszönhetik, hogy ők vezetnek, hanem az erősségeiknek. Csak Abu Dhabi után vehetjük majd számon, hogy ki mennyit hibázott, és ezzel hány pontot dobott el. De nem előtte.”

Coulthard ezután beszélt a két rivális személyiségéről, Vettelt kicsit Schumacherhez hasonlította, Hamiltont viszont szerinte félreértik az emberek: „Hamilton nem igazán szereti a balhékat. Vegyük példának a tavalyi bakui versenyt. Az incidensük után Lewis szerette volna szemtől szemben megbeszélni Vettellel a történteket. Sebastian is hasonló karakter, de ő sokkal inkább családközpontú és sokkal, de sokkal érettebb. Úgy gondolom, mint sportembert, nagyon is tisztelik egymást, de túl különbözőek ahhoz, hogy barátok legyenek.”

Bár azért ne vegyük készpénznek, hogy az idei csatáról fog szólni a Rush 2, de valóban hatalmas csatát látunk idén a bajnoki címért, nem csak egyéni, de konstruktőri szinten is. Igaz, Senna és Prost csatározásai talán ennél egy fokkal azért élesebbek voltak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: