DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Béke a Force Indiánál, Ocon rengeteget tanult Pereztől

Tavaly még komoly volt a feszültség az akkor újonc francia és a rutinos mexikói között, 2018-ra viszont úgy tűnik, elásták a csatabárdot, és Esteban Ocon ma már az elismerés hangján szól csapattársáról, Sergio Perezről.

Amikor a Mercedes juniorprogramja által felkarolt Esteban Ocon tavaly megérkezett a Formula-1-be, rögtön kemény ellenfelet, Sergio Perezt kapta meg csapattársként a Force Indiánál. Ocon azonban nem ijedt meg a kihívástól, úgy tűnt, rögtön a mexikói fejére tud nőni csapaton belül, ebből pedig komoly konfliktushelyzetek is kialakultak.

Ocon és tapasztaltabb mexikói csapattársa többször is összecsaptak, a szó szoros értelmében is, így a Force Indiának konkrétan meg kellett tiltania azt versenyzőinek, hogy egymással csatározzanak a pályán.

Bár tavaly a mexikói végzett előrébb a pontversenyben, Oconnak egyáltalán nem kellett szégyenkeznie teljesítménye miatt és közel volt a csapattárshoz év végén, összetettben is, nem csak a versenyeken.

00118014_681 (1)



A két „kiskakas” között idén még szorosabb a küzdelem, ugyanis a nyári szünet végéhez érkezve Perez előnye már csak egyetlen apró pontocska Oconhoz képest, viszont úgy tűnik, a két fél tanult a 2017-es szezonból és elásták a csatabárdot. Erre utalnak legalábbis Esteban Ocon szavai, aki tavalyi újoncszezonját és 2018 eddigi versenyeit elevenítette fel.

„Nagyon kemény volt (Perez csapattársként)” - ismerte el készségesen Ocon a tényt a Motorsport.com szakportál latin-amerikai kiadásának, viszont hasznos is volt szerinte, hogy mellette tölthette újoncévét. „Nagyon tapasztalt és nagyon gyors volt, főleg tavaly. Rengeteget tanultam mellette. Pontosan ennek a tapasztalatnak köszönhetően tudok idén már teljes egészében az ő szintjén teljesíteni. Idén viszont egymással már nem küzdünk, ami jót tesz a csapat eredményeinek is.”

Ocon szerint nem mindig látványos a fejlődés. „Az eredményeken persze látszódik a változás, de van nagyon sok olyan dolog is, amit kívülről észre sem lehet venni. Óriási munka van ebben, például abban, hogy fejlődni tudjak az időmérőkön, és ez nem feltétlenül látványos. ”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: