DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Minardi korábbi sportigazgatója szerint még mindig Alonso a legjobb

A Minardi korábbi sportigazgatója, a már a boldog nyugdíjaséveit élő Cesare Fiorio is elmondta véleményét korábbi versenyzője, Fernando Alonso F1-ből való távozását illetően. Szerinte rengeteget veszít a sorozat a spanyol nélkül.

Az olasz szakember, Cesare Fiorio az azóta már megszűnt Minardi sportigazgatójaként már az előző évezredtől fogva, egészen pontosan 1999-től együtt dolgozhatott Fernando Alonsóval - az akkor még csak ifjú spanyol reménység ekkor próbálhatta ki először az olasz kiscsapat autóját. Bár Alonso bemutatkozását már nem láthatta közvetlen közelről (2000-ben összeveszett a vezetőséggel és fokozatosan leépítette munkáját az istállónál), ettől függetlenül rálátása azért így is van a dolgokra, éppen ezért a Gazzetta dello Sport olasz sportnapilap meg is kérdezte őt az egész helyzetről.

„A távozásával egyértelműen szegényebb lesz az F1” - mondja Fiorio. „Számomra még mindig Fernando a mezőny legjobbja, sajnos ezt az utóbbi három évben nem tudta megmutatni, ugyanis ehhez nem voltak meg a versenyképes autói és újoncokkal kellett küzdenie.”

00118014_173



Alonso korábbi csapattársa, Felipe Massa nemrég úgy nyilatkozott, bár nem vitatja kollégája képességeit, amerre Alonso ment, megosztott csapatokat és káoszt hagyott maga után. Fiorio szerint a brazil csak rosszul viseli, hogy Alonso legyőzte őt.

„Bár még nagyon fiatal volt, amikor nálunk versenyzett, soha semmilyen problémánk nem volt vele. A csapattársainak, akiket legyőzött, mondjuk lehet...”

Alonso első főnökeinek egyike sok sikert kíván korábbi beosztottjának. „Bármerre is menjen, biztos vagyok benne, hogy sikeres lesz. Az IndyCarban például még mindig meg tudná mutatni a képességeit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: