DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Leclerc az eddigi legkeményebb csapattársam”

Marcus Ericsson, a Sauber versenyzője beszélt arról, hogy érzi magát Charles Leclerc, a jelenlegi F1 egyik legnagyobb tehetségének tartott pilótájával egy csapatban.

Az elmúlt időszakban egyre többet beszéltek arról a Formula-1 paddockjában, hogy a monacói versenyző már 2019-ben a Ferrarinál köthet ki kiugró teljesítménye és pontszerzései miatt. Sebastian Vettel elmondta, hogy Leclerc-nek nem kell sehova se az átigazolással, ami akár azt is jelentheti, hogy a német klasszis nem akarja a fiatal pilótát maga mellé.

Marcus Ericsson kifejezetten örül, hogy ilyen kaliberű csapattársa van, és azt is elárulta, mi az erőssége Leclerc-nek: „Nagyon jól kezdődött a szezon, mivel az első hétvégéken még előtte jártam, de aztán nagyon jól kezdett szerepelni. Remek munkát végez, különösen a szombatokon lenyűgöző, amit csinál, de a vasárnapokon hasonlóan teljesítünk.”

„Az időmérő edzéseken mindig előnyben van. Úgy érzem, hogy hozzá hasonlóan én is jó munkát végeztem, és jó dolog megmutatni a képességeimet egy ilyen versenyző ellen, mert nem kérdés, hogy rendkívül tehetséges.”

 ericsson-leclecrol2018



„Mindenki a jövő bajnokaként tekint rá, így az, hogy mellette fejlődhetek és teljesíthetek, szintén remek dolog” – folytatta a pozitívumokkal a svéd versenyző.

Ericsson elismerte, hogy Leclerc a valaha volt legerősebb csapattársa, és azt is elmondta, hogyan profitálhat ebből: „Igen, és ezt is pozitívnak látom, mert ez azt jelenti, hogy a rivaldafény ott van rajtunk és a csapaton, és ezt nagyon motiválónak tartom és ösztönzésnek fogom fel. Szerencsére nagyon jól kijövünk egymással, és meg is tudunk beszélni dolgokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: