DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso üzenetet küldött fiatalkori önmagának

Elérkezett hát a szomorú pillanat, Fernando Alonso 17 versenyzéssel töltött szezon után idén év végén hátat fordít a Formula-1-nek. A spanyol videóüzenetben figyelmezteti múltbéli önmagát, hogy miben lesz része ezen időszak alatt.

Szemben azzal a narrált, személytelen videóval, amit saját közösségi oldalán hagyott, Alonso a Formula-1 hivatalos csatornája számára önmaga is megszólalt a kedden bejelentett F1-es kiszállását illetően. Mindez azt is jelenti, hogy a sport legbelsőbb berkeiben néhány napja már tudvalévő volt, hogy mit fog bejelenteni a spanyol augusztus 14-én, amely dátum sorsfordító jelentőségét már néhány nappal ezelőtt ő maga is belebegtette a nyilvánosság előtt.

Az alábbi videóban a most 37 éves Fernando Alonso hagy néhány észben tartandó tanácsot az F1-be a Minardi színeiben éppen belépni készülő 19 éves önmagának. Azt pedig már csak remélhetjük, hogy a 2001-es Fernando Alonso egy időgép vagy valamilyen térgörbület révén időben megkapta az üzenetet, és tényleg teljes mértékben ki tudta élvezni az életéveinek felét kitevő Formula-1-es karrierjét, még ha a dolgok a kelleténél többször is fordultak számára kedvezőtlen irányba.

alo_1



„Kedves Fernando. Van itt néhány dolog, amit tudnod kell, mielőtt belépnél az F1 világába. Jöjjön hát pár tanács.

Az első, amit tudnod kell, hogy elképesztő emberekkel fogsz találkozni. Ők a világ legjobbjai ebben a szakmában, és rengeteget fogsz tőlük tanulni, nemcsak szakmai téren, hanem az emberi oldalról is. Fantasztikus utazás lesz, amelynek minden egyes percét ki kell élvezned.

A Formula-1 legbefolyásosabb embereivel is találkozni fogsz: Bernie Ecclestone-nal, Flavio Briatorével, Ron Dennisszel, Stefano Domenicalival, Luca di Montezemolóval. Mindannyian eltérő személyiségek, saját világlátásuk és filozófiájuk lesz, de mind azt tartják szemük előtt, hogy jobb versenyzővé, jobb egyéniséggé tegyenek téged.

Élvezz ki minden egyes percet, mert a Formula-1 világa nagyon eltér minden mástól. Hihetetlen dolgokat fogsz megtapasztalni, a legjobb versenyzők ellen harcolva a világ legszebb városaiban és a legjobb csapatokban, a legjobb közösségekben. Valószínűleg az életed hátralévő részében semmi ehhez hasonlóban nem lesz részed.

És még egy dolog, amit biztosan örömmel hallasz: kétszeres világbajnok leszel. Versenyeket nyersz a világ legjobb csapatainak színeiben, mint a Renault, a McLaren és a Ferrari. Közel száz alkalommal állhatsz fel a dobogóra, rengeteg trófeát őrizve az otthonodban. Múzeumot létesítesz majd, amelyben ezen trófeáid, az autóid és rengeteg más relikvia is helyet kap, amelyeket az autósportban töltött éveid során gyűjtöttél össze.

Azt hiszem, nem árt, ha ezeket tudod, mielőtt megérkeznél az F1-be.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: