DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Renault: Ricciardo legkorábban 2020-ban nyer újra

Frissen leigazolt sztárpilótájával sem számít győzelemre Cyril Abiteboul, a Renault Sport főnöke a következő szezonban. Ricciardónak várnia kell: leendő csapata majd 2021-ben számít rá vb-esélyesként.

A Red Bullt elhagyó Daniel Ricciardo személyében 2019-ben a visszatérés óta először lesz valódi toppilótája a Renault-nak. Az ausztrál az a versenyző, akivel az enstone-i alakulat néhány év távlatában a világbajnoki címért harcolhat. Ugyanakkor az istálló első embere nem hiszi, hogy Ricciardo már jövőre győzelmet szerez a Renault-nak, amely gyári formációként 2008-ban nyert utoljára futamot.

„Ricciardóval a nagy cél az, hogy 2021-ben a bajnoki címért harcoljunk, de reméljük, hogy már 2020-ban elkezdhet versenyeket nyerni” – mondta Cyril Abiteboul, a Renault Sport ügyvezető igazgatója az Auto Hebdo lapnak. Ricciardo, aki kétéves szerződéssel csatlakozott a Renault-hoz, hétszeres futamgyőztes, és 2014 óta csak egy szezonban (2015-ben) nem nyert nagydíjat.



„Felismertem, hogy a 29-30 éves versenyzők – ez igaz Nico Hülkenbergre is –, nem csupán vezetni akarnak, hanem más törekvéseik is vannak. Ez nem igaz mindenkire, de hiszem, hogy ezzel a két sráccal ez a helyzet” – folytatta Abiteboul.

„Azzal, hogy elkötelezte magát irántunk, felgyorsíthatjuk felzárkózási folyamatunkat a topcsapatokhoz. Egyúttal elismerése a munkánknak, melyet az elmúlt két és fél évben végeztünk el. Daniel tehetsége és karizmája nagy bónusz számunkra, amit azzal kell visszafizetnünk, hogy a lehető legjobb autót biztosítjuk számára” – beszélt az Auto Motor und Sportnak a francia vezető arról, hogy reményei szerint a Renault eddigi lassú fejlődése gyorsul Ricciardónak köszönhetően.

Harmadik szezonjában a Renault még nem tudott dobogóra állni, legjobb eredménye két 5. helyezés az idei évből. Ugyanakkor a konstruktőri helyezések tükrözik fokozatos javulását: 2016-ban a csapat még csupán 9., 2017-ben 6. helyen végzett, idén pedig a 4. pozícióban áll a Mercedes, Ferrari és Red Bull mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: