DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Még a Sauber is lenyomja a Toro Rossót?

A Ferrari-motoros csapatok óriásit léptek előre, míg a faenzai F1-es istálló nem igazán talált bele a fejlesztésekbe, így könnyen lehet, hogy még a Sauber is hamarosan elkerüli a tabellán.

Komoly aerodinamikai fejlesztéseket hozott az elmúlt Formula-1-es futamokra a Toro Rosso, de ezek nem hozták meg a várt javulást: hiába az új első szárny és a sok egyéb frissítés, ezeket egyelőre nem tudták megfelelően munkára fogni, nem tudták kihozni belőlük a maximumot. Franz Tost csapatvezető is arról beszélt, hogy ennél többet várt.

"Nem értük el a fejlesztésekkel azt, amit el akartunk" - mondta az Autosportnak Tost. "A középmezőny nagyon szoros, itt századmásodpercek döntenek, így ha valaki nem fejlődik, akkor nehéz megvédeni a pozícióját, mi pedig jelen pillanatban az elvárások mögött vagyunk. A Sauber és a Haas is sokat lépett előre, köszönhetően a fantasztikus Ferrari-motorjaiknak, így pedig nekünk nagyon nehéz beférni a legjobb tíz közé."

tororosso2018



A Toro Rosso jelenleg csak a nyolcadik helyen áll a gyártók pontversenyében, de a kilencedik Saubert is csak tíz ponttal előzi meg, míg feljebb már gyakorlatilag nem is nézhet, hiszen a hetedik McLaren ötvenkét egységet gyűjtött az eddigiek során - hogy a wokingiakat utolérjék Hartley-ék, ahhoz folyamatosan ott kellene lenniük a pontszerzők között.

"Vannak még dolgok, amiket nem értünk, néha sokkal jobban teljesítünk, mint amire számítunk, néha pedig sokkal jobban szenvedünk, mint ahogy gondolnánk. Persze vannak pályák, amikről úgy gondoljuk, hogy jobban fognak feküdni nekünk, de szerintem Spában és Monzában nem ez lesz a helyzet. Szingapúrra viszont figyelnünk kell" - tette hozzá a csapat pilótája, Pierre Gasly, akit többen már a Red Bull-lal kapcsolatban is előhoztak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: