DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Brawn: A Honda fejlődése jót tesz a Formula-1-nek

A Red Bull vezetői valószínűleg pontosan azt akarták hallani, amit Ross Brawn nyilatkozott, szerinte ugyanis rengeteget fejlődött idén a Honda, és jó munkát végeznek.

Ross Brawn örül neki, hogy fejlődni tudott a Honda a Toro Rosso oldalán, és ez szerinte csak jót fog tenni a show-nak: „A helyzethez és a forrásokhoz képest nagyszerű munkát végez a Toro Rosso, akárcsak a Honda. A japánok folyamatos fejlődést mutatnak, különösen, ami a teljesítményt illeti” – mondta el Brawn a GrandPrix247-nek.

„Fontos, hogy jó úton járjanak, mivel ők fogják szállítani a motort a Red Bullnak is a következő szezontól. Minél több csapat tud majd harcolni a világbajnoki címért, annál élvezetesebb lesz a show.”

Folyamatos fejldőést mutat a Honda


A Toro Rosso jelenleg a nyolcadik helyen áll a konstruktőri pontversenyben, azonban Brawn szerint a Magyar Nagydíjon mutatott teljesítményük alapján bizakodóak lehetnek: „A Honda hajtotta csapat a legjobb kvalifikációs eredményét érte el idén legutóbb. A futamon Gasly briliáns versenyzéssel ért célba a hatodik helyen. Ő volt az első, aki nem a három top csapat valamelyik autójában ült. Csapattársa, Hartley is a 11. lett, szóval ő is nagyon közel volt a pontokhoz.”

„A csapat megtapasztalta idén, milyen fent és lent lenni egyaránt. Egyfelől ott vannak a kiemelkedő eredmények, mint Bahrein, Monaco, vagy Magyarország, de másfelől sokszor voltak a balszerencse áldozatai."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: