DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Stroll szerint ki kell várnia, míg eljön az ő ideje

A Williams kanadai F1-es versenyzője szerint ez a sport egy hullámvasút, amire fel kell ülni és bár vannak rossz időszakok, tudni kell, hogy ezeket jók követik majd.

Érdekes helyzetben van Lance Stroll, hiszen a második F1-es szezonját taposó fiatal kanadai pilóta jó eséllyel a Force Indiához igazol, miután édesapja pénze mentette meg az istállót - van, aki szerint már idén át kellene ülnie a rózsaszín autóba, ő azonban egyelőre természetesen csak a Williamsszel foglalkozik, legalábbis a nyilatkozataiban.

"Meg kell lovagolni a hullámvasutat, erről szól a Formula-1. Vissza kell tekinteni a múltra és látni, hogy voltak jó pillanatok is, illetve tudni kell, hogy előttünk is állnak még jó pillanatok. Mindig pozitívnak kell maradni, elszakadni a pályától, amikor lehet és a szituációtól függetlenül motiváltan, teljes erőbedobással dolgozni. Ez a sport mindig változik, csak meg kell várni, hogy eljöjjön a mi időnk" - elmélkedett Stroll az Autosportnak.

strolli



Szerinte egyébként az egyéni céljait is módosítani kell, egy 12-13. helynek az idei Williamsszel például nagyon is lehet örülni.

"Az eredmények természetesen nem olyanok, mint szeretnénk, de például a bakui pontszerzés, vagy az a kevés alkalom, amikor bejutottam a Q2-be, az jó volt és ha mindent kihozunk a lehetőségekből, az egy pilóta számára kielégítő. Szerintem előreléptem a tél folyamán és jobban uralom az autót, mint tavaly" - magyarázta.

"A célunk most az, hogy előrelépjünk úgy, hogy közben kiegyensúlyozottabbá is válunk, mert utóbbival is vannak gondjaink idén: egy jobb, reménykeltő hétvégét egy nehéz követ. Ha ezeket a célokat elérjük, akkor látjuk majd, hogy jó irányba haladunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: