DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo kétfutamos hétvégéket szeretne

Daniel Ricciardo értelmetlennek találja a hétvégi pénteki körözgetéseket: ő egy helyszínen kétszer is szívesen versenyezne, egyik versenyzőtársa viszont épp ellenkező véleményen van az ausztrállal.

A Liberty Media folyamatosan próbálja felmérni, mik az igények egy-egy hétvégével kapcsolatban, és hogyan tehetnék jobbá az F1-et a mostani állapotánál. A jelenlegi autókkal nem egyszerű az előzés, így 2019-ben a csapatoknak módosítani kell az első és hátsó szárnyakat, és a DRS is módosul a több helycsere érdekében.

A költségcsökkentés és a több futam miatt az az ötlet is felmerült, hogy egy hétvégén két F1-es futamot is rendezzenek, a szabadedzéseket pedig eltörölnék. Ez persze még csak ötlet, de máris akadt pártolója a jelenlegi mezőnyből Daniel Ricciardo személyében: „Jó lenne, ha nem lennének szabadedzések. Kevesebb értelmetlen, és több jelentőségteljes kört kellene megtennünk.”

„Szeretem a versenyzést, a gyakorlásokat pedig kevésbé. Ha több futam lenne kevesebb edzéssel, az szerintem nagyon jól hangzik. A kvalifikáció szombat délelőtt lenne, délután pedig mehetne egy verseny, vasárnap pedig szintén egy futam.”

 ricciardo-a-ket-futamos-hetvegekrol



„Nyilván ez nem olyan F1 lenne, amihez mindenki hozzászokott, így óvatosnak kell lennünk a két verseny gondolatával” – zárta a témát a jövőre már Renault-val folytató versenyző.

A tervvel kapcsolatban a Toro Rosso fiatal tehetségét, Pierre Gaslyt is megkérdezték, aki nem feltétlen tartja jó ötletnek a két futamot a következők miatt: „Nem vagyok mellette. Egy verseny legyen a hétvégén, ami a legfontosabb esemény, és amire az emberek leginkább várnak. Mióta születtem és követem az F1-et, azóta ez mindig is így volt.”

A francia pilóta egy új, de szerinte fontos ötlettel állt elő: „Inkább több gumit adnék a versenyzőknek, hogy többet lehessenek kinn a pályán az edzések alatt, így a nézők is több autót látnának körözni a gyakorlásokon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: