DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Nincs gond a Hondánál

Annak ellenére, hogy a japán gyártó cserélt legtöbbször motort az autóiban, Max Verstappen szerint nincs semmi probléma a Hondánál, amit a lenti érvekkel támasztott alá.

A Toro Rosso pilótái használtak fel eddig a legtöbb alkatrészt a motorjaikhoz a többi csapathoz képest: Brendon Hartley már a hatodik erőforrását használja, ami már most kétszerese a megengedhető erőforrások használatának, ráadásul Pierre Gasly sincs sokkal elmaradva csapattársától ebből a szempontból.

Max Verstappen elmondta, nem a megbízhatósági gondok miatt cseréltek ennyiszer alkatrészt a Hondánál: „Nem hiszem, hogy sok problémájuk volt mostanában. A legtöbbször egyszerűen csak rossz időmérőt futottak, és így nem számított nekik sokat, ha kicserélnek a motorban egy-két dolgot, ezért tettek így.”

 verstappen-nincs-gond-a-hondanal



„Nem aggódom. Még mindig van pár versenyük feljebb kapaszkodni és megérteni a csomagot, a következő évi pedig ismét egy új és másik motor lesz. Tanulnak a hibáikból, ami jó dolog, de ez másik márkáknál is így van, nem csak a Hondánál” – folytatta pozitívan a Red Bull holland pilótája.

A japánok technikai igazgatóját, Toyoharu Tanabét a következő csomag bevezetésének időpontjáról kérdezték, amire a következő volt a válasz: „Nem mondom el az idejét a következő fejlesztésnek, de folyamatosan dolgozunk a teljesítményünkön és a megbízhatóságunkon. Megvannak az eszközeink, a céljaink és az időnk ahhoz, hogy terv szerint teljesítsük az újításokat.” 

„Folytatjuk a dolgok tökéletesítését, és ha rendben lesznek, pályára is fogjuk vinni azokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: