DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Szirotkin: Végleg elúszott az idei szezon

A tizedik helytől jobb eredményben idén már ne bízzon a Williams – sugallta pilótájuk, Szergej Szirotkin. Az orosz szerint kizárt, hogy csapata idén bármelyik istállót elcsípheti a pontversenyben.

Minden idei elvárását el kellene engednie a Williams Formula-1-es istállójának – juthatunk el a nem túl bonyolult következtetésre Szergej Szirotkin nyilatkozata alapján. A csapat idősebb pilótája szerint a 2018-as szezon maradék kilenc versenyhétvégéjén már biztosan nem érik utol ponttáblázaton hozzájuk legközelebb álló Saubert, így egyértelmű, hogy év végén ők bizonyulnak a leggyengébb csapatnak.

„Szerintem kizárt, hogy elcsíphetjük őket, hiszen már messze a középmezőnyben járnak. Nekünk most nem is az a dolgunk, hogy erős eredményeket érjünk el, hanem az, hogy összeszedjük magunkat és olyan dolgokat produkáljunk, amelyek passzolnak az elvárásainkhoz. Meg kell értenünk az autót, tudnunk kell, hogy különböző helyzetekre hogyan kellene reagálnia. Ha a középmezőnyig ezzel nem is jutunk fel, de a futamokon talán több dolgot valósítanánk meg és a jövő évet is megalapoznánk” – idézte a 22 éves újoncot a crash.net.

williams-sauber-action-2018



Komoly dilemmában lehet a Claire Williams által vezetett alakulat, ugyanis az idei autójuk nem elég, hogy lassú, de emellett még kiszámíthatatlanul is viselkedik, és ezeket a problémákat úgy kellene megoldaniuk, hogy erőforrásaik egy részét közben már a 2019-es autó csiszolására fordítják. A csapatvezető-helyettes szavai alapján pontosan ezzel a két kihívással zsonglőröznek. ”Figyelni kell az egyensúlyra. Van független csapatunk, amely a jövő évi autón dolgozik és van, amely az idein. Biztos vagyok benne, hogy a szakembereink ezt tőlem jobban átlátják, így jó fontossági sorrendet állítottak fel” – nyilatkozta Claire Williams.

A Williams Mercedes csapata négy ponttal a konstruktőri tizedik helyen áll, míg az előttük lévő Sauber Ferrari csapata eddig tizennyolc pontot zsebelt be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: