DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

McLaren: Nem akarunk fiatalokkal versenyezni

Nem titok, hogy a wokingi alakulat mindenképp szeretné megtartani Fernando Alonsót. Zak Brown, a csapat vezérigazgatója meg is indokolta, miért van szükségük tapasztalt pilótára a fiatalok helyett.

A McLaren első évét tapossa a Renault erőforrásával: 2017-ben szakítottak a Hondával, és a francia gyártó motorját integrálták bele az év kezdetétől autójukba. Igaz, idén több pontot szereztek, mint az előző években, de az eredmények messze elmaradnak az elvártaktól.

A jövő évi pilótafelállása sem biztos a csapatnak, Fernando Alonso ugyanis nem döntött még, mit szeretne csinálni 2019-ben, Stoffel Vandoorne pedig nem érzi az idei McLarent, és az eredményei is messze elmaradnak Alonsóétól.

Zak Brown így kezdte a téma boncolgatását: „Nehéz meghatározni egy irányt, mert egy kirakós nagyon sok darabja befolyásolja az eseményeket. Egy hasonló helyzetben az embernek minden ajtót és lehetőséget nyitva kell tartani, és kivárni, hogy valaki ledöntse a dominót. Néha ezt tudja befolyásolni az ember, néha pedig nem.”

 mclaren-a-pilotafelallasrol-2018



„Tudjuk, mit akarunk kezdeni Stoffellel. Látjuk, milyen más lehetőségeink lehetnének elérhetők, vagy épp nem elérhetőek a számunkra. Először annak kell eldőlnie, mit akar a csinálni a jövőben Fernando.”

A McLaren vezérigazgatója egy dologban azonban határozottan kifejtette véleményét: „Ezt az egészet csomagunk is befolyásolja – a tapasztalat és a fiatalság szempontjából – különösen a mi helyzetünkben. Mi éppen építkezünk, így ebben a szituációban két fiatal versenyzőt nem ültetnék a McLarenbe. Ha jobb autónk lenne, akkor talán meg lehetne kockáztatni a két tapasztalatlan pilótát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: