DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtó: Raikkönen megegyezett a Ferrarival

Spanyol lapértesülések szerint megszületett a megállapodás, a finn Jégember 2019-re is marad a Scuderia kötelékében - hamarosan jöhet a hivatalos bejelentés is.

Több sajtóértesülés szerint is megszületett a megállapodás Kimi Raikkönen, illetve a Ferrari között, a finn világbajnok további egy évre meghosszabbítja szerződését a maranellóiakkal. A scuderiafans.com arról ír a guiamotor.comra hivatkozva, hogy Raikkönen már a Magyar Nagydíj előtt megkapta a csapat ajánlatát, a hungaroringi hétvége folyamán még tárgyaltak, majd a pilóta elfogadta a szerződést.

kimi1



Egyelőre azért nem jelentették be mindezt hivatalosan, mert Raikkönen nyaral, illetve mert a csapat jobban szereti az ilyen bejelentéseket a hazai futama, az Olasz Nagydíj környékére időzíteni. Sajtóértesülések szerint erre idén a Belga és az Olasz Nagydíj közötti héten kerülhet sor, így Monzában már hivatalos lehet a megegyezés.

Az utóbbi időben már elcsendesedtek azok a pletykák, melyek szerint Raikkönen az olaszok fiatal tehetsége, Charles Leclerc nyugdíjazza, úgy fest, hogy a monacói versenyző egyelőre nem ülhet be Sebastian Vettel mellé a Ferrariba. A döntésben szerepet játszhat az is, hogy a finn kifejezetten jó teljesítményt nyújt idén, illetve az is, hogy remek a kapcsolata Vettellel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: