DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Giovinazzi a Sauberben akar versenyezni

Antonio Giovinazzi kerek perec kijelentette, hogy jövőre az egyik Sauberben akar ülni. Négyszer fogja még idén vezetni az autót pénteken, ezalatt akarja bizonyítani, hogy érdemes rá.

Charles Leclerc-t sokszor hírbe hozták már a Ferrarival, igaz, mostanában kicsit elhalkultak a pletykák, de ha valóban átvenné Raikkönen helyét a monacói, azzal megnyílna az út Giovinazzi előtt, hogy az Alfa Romeo Sauber pilótája lehessen, de Ericssonnak sincs egyelőre szerződése a jövő évre.

A 24 éves olasz a Ferrarit és a Saubert is tesztelhette a Hungaroringen, ami után elmondta, hogy mindkét autó olyan volt, mintha teljesen kicserélték volna, a szezon elejéhez képest viszonyítva.

Giovinazzi jövőre már versenyezni szeretne


Most elismerte, hogy meg akarja szerezni az Alfa egyik ülését a következő szezonra: „Még négy alkalommal fogom vezetni az Alfa Romeo Saubert péntek délelőtt 2018-ban. Ezután remélem, megkapom az ülést, amit szeretnék.”

Bár tavaly még sereghajtó volt az istálló, idén abszolút felszálló ágban vannak, Antonio Giovinazzinak azonban nem lesz könnyű dolga, ha meg akarja szerezni a Sauber egyik ülését. Az istálló csapatfőnöke pedig azt várja, hogy a soron következő két futamon, így Spában és Monzában is erős lesz a Sauber az új Ferrari-motor miatt, tehát a svájciak ülése valóban elég kecsegtető a versenyzők számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: